X

Gebroken pols en elleboog voor Robin Bakens

Afgelopen weekend stond er de openingsmanche van het Belgisch kampioenschap motorcross op het programma. Dit op het circuit van Moerbeke-Waas. Op voorhand ging dit mentaal een zware wedstrijd worden voor Robin Bakens, dit omdat hij vorig jaar hier zijn pols brak door een ongelukkig race incident. Maar ook dit jaar was het een mentale klapper van jewelste. Robin Bakens kwam ongelukkig in aanraking met een andere rijder en heeft hierbij zijn pols en elleboog gebroken.

 

Op sportief vlak begon het echter niet slecht. Robin voelde zich goed en stond te springen voor zijn tweede wedstrijd op de MX1 motor. Des te meer nadat hij vorige week moest afrekenen met buikgriep en zich voor deze wedstrijd wel fit voelde. Een 23e tijd in de tijdstraining gaf hem ook vertrouwen.

In de eerste manche ging het dan nog beter, na een goede start kon Bakens lang bij de GP toppers blijven hangen en in de top-10 rijden, na een kwartier wedstrijd kwam er wel een beetje verval op te zitten en zakte Bakens naar een 13e plaats.

 

In de tweede manche sloeg dan het noodlot toe. In de start begon het al slecht wanneer de Bakens reageerde op zijn buur die tegen het hek reed en zo mistte de Kawasaki rijder compleet zijn start. In de eerste ronde kon hij al enkele rijders passeren en schoof hij op naar voor, maar na slecht anderhalve ronde was de manche al voorbij. Bij het insturen van de bocht kwam Robin hard in contact met een rijder en werd zijn voorwiel weg gemaaid. Nog voor hij kon opstaan merkte hij meteen dat er iets niet pluis zat in z’n arm en toen kwam er al het besef dat het seizoen voorbij was.

 

Robin Bakens: “Het was een rare valpartij, ik hoorde niemand, had niet het gevoel dat er iemand kort achter mij zat, dus stuurde ik de bocht in zoals iedereen het deed en ik het ook de vorige ronde had gedaan. Plots kwam er iemand langs achter vol in mijn zij gereden, ik had hem niet gehoord en het was ook een gigantisch harde impact. Daarna ben ik hard van mijn motor gevlogen en wist ik meteen dat het niet goed zat. Ik heb de klikt ondertussen al gemaakt en zal mijn plannen voor dit seizoen aanpassen, het is jammer want ik voelde me wel goed op de MX1 motor. Nu ga ik mij focussen op revalideren dit met de steun van REV trainer Frederik Adriaensens, mijn osteopaat Wouter Heijen en Dr. R. Nuyts die mij nog eens mag oplappen.”

 

Vandaag (woensdag 23 maart) kregen we een laatste update. Robin Bakens zal niet moeten worden geopereerd en is ook al uit de gips. Volgende week mag hij beginnen met kinesitherapie en mocht alles goed gaan kan hij binnen 6 weken de motor training hervatten. Dit persbericht is mogelijk gemaakt door Arai Helmets, Gaerne Boots, Putoline motorcycle oils, Twin Air, No Limit Graphics, Acerbis, Spirit suspension, REV Training, Het Ploegske, Prodeals, Bakens Motoren, Scott goggles, Gebben Motoren, Van Venrooy, Van Hasselt Exhausts, De Witte-De Cauwer vers fruit groothandel.

Foto’s: Frederik Van Eeckhoven