X

Glenn Bielen en VE Racing hengelen eerste overwinning binnen

Afgelopen weekend werd, door de eerdere afgelasting van de wedstrijd in Genk, het FMB-BMB seizoen iets later dan voorzien in gang geschoten. Na het moeilijke weekend tijdens de eerste ‘Dutch Masters of Motocross’ manche in Axel, werd er met enige terughoudendheid door Glenn Bielen toegeleefd naar de wedstrijd in Moerbeke-Waas.

Deze terughoudendheid viel al snel weg tijdens de kwalificatie. De jongeman zette z’n door VROOAM gesmeerde vdLaar Yamaha mooi op een derde plaats. Dit net na ‘DMoMX’ kleppers als Mikkel Haarup en Rasmus Hakansson.

De in kwalificatie gezette topprestatie leverde echter niet de verwachtte goede start op in de manches. In de eerste manche kwam de VE Racing piloot slechts als veertiende, de eerste ronde door. Een hele klus stond hem dan ook te wachten. Een klus waarin hij met verve in slaagde. Glenn wist concurrent na concurrent op te rollen en kwam uitgeput maar voldaan als vierde algemeen en als eerste belofte over de finish. Het podium in deze eerste manche werd bezet door IceOne piloot Mikkel Haarup en Sander Agard-Michelsen en Rasmus Hakansson.

In de tweede manche zagen we opnieuw een mindere start van Glenn, maar al snel kon hij z’n opmars maken tot een vijfde stek. Daar stuitte hij echter op een sterke Ian de Sweemer. Beide gingen acht ronden met elkaar hard, maar fair in de clinch. Aan de finish was het Ian de Sweemer die met minder dan een seconde Glenn Bielen wist af te houden. Hierdoor finishte de door Funnelweb filters gesponsorde piloot knap vijfde algemeen en tweede in de beloften categorie. Dit achter Mikkel Haarup, Sander Agard-Michelsen, Rasmus Hakansson en Ian de Sweemer (1ste beloften).

Met z’n eerste en tweede stek wist Glenn zich, voor de ogen van de afgereisde Taiwanese sponsor MXFORCE, te verzekeren van z’n eerste 125cc overwinning uit z’n carrière. Dit voor Ian de Sweemer (3-1) en Ludovic Bral (5-3). Hierdoor is de VeRacing piloot meteen ook de eerste leider in het Belgisch Kampioenschap Beloften.

Glenn Bielen en VeRacing willen graag volgende sponsoren bedanken: VROOAM Lubricants, vd Laar Yamaha, Funnelweb Filter, DC Shoes, MXFORCE, Mitas Tires, Piranha Painting, Garage De Baets Hasselt, Ryno Power, Kemco sports PR en Fresh Design.