X

Honda JTech Press Release – Thailand

De tweede MX2 GP van het jaar vond plaats in Thailand, op het nieuwe Supahn Buri circuit. Hoewel de omloop nieuw was, bleken veel uitdagingen identiek aan de voorgaande jaren. Voor Honda JTech rijders Damon Graulus en Henry Jacobi werd het een GP om snel te vergeten.

Op ongeveer een uur rijden van Bangkok kregen de piloten een lastige baan voor de wielen. De harde ondergrond, vele putten en vooral de intense hitte stelde zowel mensen als machines zwaar op de proef. Tijdens de kwalificatierace op zaterdag gingen beide JTech mannen slecht van start. Toch wisten ze nog respectievelijk op te klimmen naar de 16de en 17de plaats.

‘s Anderendaags had Jacobi wel een uitstekende reactie aan het hek. In de eerste bocht kwam de jonge Duitser helaas ten val. Daarbij bezeerde Henry zich flink waardoor hij aan de kant moest en niet van start kon gaan in de tweede manche. Ook teammaat Graulus raakte bij deze valpartij betrokken. Weer moest Damon in de achtervolging. Hij sloot zijn remonte af met een 17de plek. In de tweede race startte de Nederlandse MX2 kampioen in het midden van het veld. Helaas deelde hij in de tweede bocht opnieuw in de brokken toen hij een gevallen rivaal niet meer kon ontwijken. Met een tweede inhaalrace vanop de laatste plaats die eindigde op P17 leverde de sympathieke Vlaams-Brabander een exact kopie van de eerste sprint.

Na de twee eerste overzeese GP’s keert het FIM Wereldkampioenschap Motorcross terug naar onze regio. Op 27 en 28 maart staat immers de GP van Europa in het Nederlandse Valkenswaard op het programma.

Damon Graulus : “Tevreden kan ik niet zijn na een weekend zoals dit! Op zondagmorgen voelde ik me beter tijdens de warmup en het rijden ging vrij goed. In de races had ik twee keer de pech dat er rijders voor mij ten val kwamen. Globaal ben ik dan ook niet content, niet over mijn prestaties en ook niet over de resultaten. Nu heb ik drie weken om naar Valkenswaard toe te leven.”

Henry Jacobi : “In de eerste race ging ik onderuit in de start. Daarna was mijn weekend meteen over. Ik kreeg geen adem meer waardoor het onmogelijk was om nog te rijden. Zaterdag was niet zo slecht gezien de drukkende hitte maar het kon zeker een pak beter.”