X

Honda JTech Press Release – Vier op een rij in Qatar!

Na lang wachten werd het voorbije weekend het WK motorcross op gang getrokken op het circuit van Losail in Qatar. Het was al de vierde keer op rij dat het GP circus Qatar aandeed. Voor Honda-Jtech werd het een wisselvallig begin van het seizoen.

Damon Graulus vocht het hele weekend om een goed ritme te vinden. In de kwalificatierace op vrijdag werd hij pas 19de. In de start van de eerste race maakte Damon na contact met een andere rijder een ‘off-track’ excursie. Vanop de laatste plaats kon de regerende Nederlandse MX2 kampioen zich wel opwerken tot de 17de stek. De tweede manche begon beter voor Graulus. In de eerste ronde lag hij 14de. Door pijnlijke blaren op de handen moest de Belgische Honda-Jtech op zijn tanden bijten. Toch wist Damon nog als 13de te finishen. Hierdoor scoorde hij in totaal 12 punten.

Voor Henry Jacobi verliep de kwalificatierace behoorlijk goed. De beloftevolle Duitser mocht zo als 16de naar het starthek. In de eerste manche had hij een slechte start, rond de 20ste plaats. Na enkele ronden ging Henry in de fout waardoor hij pas als allerlaatste weer het veld in kon. Dankzij goede inhaalmanoeuvres schoof Jacobi door naar P15. In de tweede ronde van de herneming liep het helaas verkeerd. Na een contact met een andere piloot bezeerde de voormalige jeugd wereldkampioen zijn voet. Toch bleef Henry vechten en kwam binnen als 18de. Voor zijn eerste overzeese GP werd Jacobi beloond met 9 punten.

Volgend weekend staat de tweede GP van het seizoen op het programma op het nieuwe Suphan Buri circuit in Thailand.

Damon Graulus : “In het algemeen ben ik niet echt tevreden over mijn weekend. Ik sukkelde zowel met de omloop als met mezelf. Er waren teveel fouten en ook mijn starts konden veel beter. Zaterdag kreeg ik ook te maken met blaren op mijn handen. Ik weet dat er (veel) meer in zit en ik ga hard aan de slag omdat te laten zien. Bedankt aan het team, mijn monteur, mijn trainer, familie en vrienden voor al hun steun!”

Henry Jacobi : “In de eerste race lag ik 13de toen ik crashte na contact met een andere piloot. Ik kon terugkomen van 19 naar 15. In de tweede race reed er iemand in het begin van de wedstrijd over mijn voet waardoor ik mijn enkel omsloeg. Zo moest ik verder tot het eind van de race. Ik heb behoorlijk afgezien, maar ik ben blijven knokken tot aan de meet. Voor Thailand moet ik zeker aan mijn starts werken.”