X

Max Anstie blijft positief na moeilijke GP seizoen openers

Rockstar Energy Husqvarna rijder Max Anstie zegt dat hij nog steeds op koers ligt in de strijd voor de wereldtitel MX2 in zijn allerlaatste seizoen in de MX2 klasse. De 23-jarige Anstie heeft dan ook een “going for it” mentaliteit vanaf de derde Grand Prix die in het paasweekend op het Eurocricuit in Valkenswaard word gereden.

Anstie was één van de hoofdrolspelers in de tweede helft van de 2015 campagne en won zo ook drie Grand Prix en werd derde in de eindstand van het wereldkampioenschap MX2. Zijn plannen om in de winter samen met Jacky Martens en het Husky team te gaan werken werden brut afgebroken na een schokkende crash tijdens de Motocross of Nations ’15 waar hij toch wel een hele tijd uitgeschakeld werd door een nek en schouderblessure.

De ‘99’ werd pas 18é en 9é in zijn debuut op de witte Husky in Qatar en Thailand. Hierdoor komt hij dan ook pas op de 12é plaats in de tussenstand en heeft hij 67 punten achterstand op leider Jeffrey Herlings. Maar toch beweert hij dat de set-up van de FC250 in de buurt komt van het optimale en zijn campagne in versnelling komt in het ondiepe zand van Valkenswaard. Vooral de tweede plaats in de slotreeks op het Suphan Buri circuit in Thailand was toch wel een opsteker.

“We proberen enkele dingen uit,” zei hij. “We zijn nog niet aan de 100% van onze afstellingen, maar we weten wat we moeten doen. Het heeft lang geduurd wanneer ik kon beginnen testen en mijn race tempo kon opleggen omdat mijn lichaam nog niet op punt was na de crash tijdens de Nations. Dus we hebben nog wel wat dingen te doen en dat maakt daar allemaal deel uit. Het was altijd wel het plan geweest om vanaf de derde Grand Prix er echt voor te gaan.”

Anstie heeft al gereden met Kawasaki, Suzuki, Yamaha en nu met Husqvarna motoren in de laatste zes seizoenen. Hij stond op het punt om Brits kampioen te worden in 2015 tot hij de crash op Naties tegen kwam. De Britse rijder zit nu in een overgang van de MX2-MXGP met Husqvarna verdeeld over dit seizoen en 2017.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Husqvarna Images