X

Paulin breekt rug in Lommel

Gautier Paulin werd in 2015 voor vele centen en de daarbij horende hoge verwachtingen binnen gehaald bij het vernieuwde HRC Honda project. Maar helaas bleek het géén liefde op het eerste gezicht en bleef de chemie tussen de HRC Honda en de Fransman uit. Buiten de schitterende prestatie in Valkenswaard bleef de boomlange Paulin onder de verwachtingen. Hij was in 2015 echter wel één van de weinige die gespaard bleven van blessures en mede daardoor mocht zich op het einde van het WK zich toch nog als vice-wereldkampioen te kronen. Een schrale troost en 2016 moest dan ook hét jaar worden van de voormalig BMX kampioen.

In de wintermaanden trok Gautier Paulin dan ook naar Amerika om daar met de gerenommeerde trainer, Aldon Baker te werken. Tussen andere toppers zoals Marvin Musquin, Ryan Dungey en Jason Anderson bereidde hij zich voor op het WK seizoen. Maar dat seizoen startte meteen in mineur in Losail, Qatar. Hij kwam niet verder dan een tiende stek in de eerste manche, vervolgens in de tweede manche kende hij een technische ‘did not finish’. In Thailand ging het niet veel beter met een zevende en een negende plaats in de reeksen. Tot overmaat van ramp moest hij ook toekijken hoe Rookie Tim Gasjer, eveneens op Honda, het mooie weer maakte in deze twee Grand Prix’s.

Vast besloten om het in Valkenswaard beter te doen zat Gautier Paulin dan ook afgelopen zaterdag in Lommel. Daar liep het echter fout. De Fransman landde na één van de sprongen in hoop mul zand waardoor hij voorover van de motor werd gegooid. Daarnaast kende hij ook de pech dat de motor op hem neerkwam na deze buiteling. Na een onderzoek bij Dr. Claes bleek dat hij een stabiele ruggenwervelbreuk heeft opgelopen en daarnaast zou er ook sprake zijn van een ribblessure. Over de inactiviteit van GP21 is voorlopig nog niet veel bekend.

NEWS:

I had a bad crash in Lommel while testing Saturday. I have a broken rib and vertabra.

J’ai lourdement chuté à Lommel Samedi durant des essais. Résultat: côte et vertèbre cassées.

Geplaatst door Gautier Paulin op dinsdag 15 maart 2016

Tekst: Matthias Van Eeckhoven