X

Succesvolle operatie voor Dylan Ferrandis

Monster Energy Kawasaki Racing MX2 rijder Dylan Ferrandis heeft vorige week een succesvolle operatie ondergaan aan de rechterschouder. De Fransman liep deze blessure op tijdens de Grand Prix van Thailand.

Nadat hij tijdens de opening GP in Qatar al op de tweede plaats eindigde na Jeffrey Herlings, sloeg het noodlot toe in de Grand Prix van Thailand waar hij ongelukkig crashte tijdens de kwalificaties. Ferrandis blesseerde zich aan de rechterschouder en vloog dan ook onmiddellijk over naar Frankrijk om wat medische testen te laten doen. Hieruit bleek dat een operatie nodig was en dat gebeurde dan ook vorige week in Lyon. Tijdens het herstel zal hij dan ook nauw samenwerken met zijn dokter om er voor te zorgen dat hij lichamelijk klaar zal zijn om terug te kunnen rijden. Om dan groen licht te krijgen om zijn comeback te maken.

Dylan Ferrandis : “Het is altijd moeilijk om een blessure te accepteren, vooral als die zo vroeg op het seizoen valt na zo een geweldige start in Qatar. Ik voelde me fysiek sterk na een goeie wintervoorbereiding en voelde me dan ook nog nooit zo sterk in men carrière. De motor was ook heel goed en het team was ook hard aan het werken om nog meer vooruitgang te boeken. Nu kan ik alleen maar terug hard gaan werken voor mijn comeback. Ik kan dan ook niet wachten om terug op de motor te zitten, maar wil eerst toch volledig hersteld zijn voordat ik terug keer in de wedstrijden. De crash was zeker mijn eigen schuld, maar soms begrijp ik de mensen toch niet goed die de parcours voorbereiden en bouwen.”

Tekst : @Kris…
Foto : Kawasaki