X

KEMEA Yamaha Official MX team: GP4 Neuquen, Argentinië

Er lijkt telkens geen einde te komen aan de lange trip naar Patagonië, maar eens aangekomen is het echt de moeite waar. De prachtige natuur met adembenemende landschappen zijn een streling voor het oog. De prachtige omloop tussen de bossen van Villa la Angostura was dan ook één van de mooiste stops van het seizoen voor de vierde GP.

In de MXGP klasse kwam Valentin Guillod als 13e aan in de kwalificatie op zaterdag. 13e was ook de positie waarop hij in de eerste reeks na 1 ronde doorkwam over de finish. Even klom hij op naar de elfde plaats maar na enkele ronden viel hij terug naar plaats 13, waar hij ook finishte.
In de tweede manche kende de Zwitser een gelijkaardige start, maar ditmaal ging het rijden veel beter kon hij gestaag naar voren opschuiven. Uiteindelijk kwam hij als 8e over de finish, waarmee hij zijn beste MXGP resultaat tot hiertoe scoorde. Hij werd elfde in de eindstand van de GP van Argentinië en is nu ook elfde in de tussenstand van het WK, op slechts 2 punten van de top 10.

Benoit had een goeie kwalificatiemanche en finishte als zesde. Ondanks zijn goeie startpositie ging het al snel mis voor Paturel. Reeds enkele meters na het starthekken haakte hij in de motor van Petrov en ging hij tegen de vlakte. Met een lange inhaalrace voor de boeg gaf hij niet op en kwam hij terug naar de 13e plaats.

De start van de tweede manche verliep een pak beter voor Benoit. Hij kon zich onmiddellijk mengen in het duel van de tweede tot de zevende plaats. Eens op de vijfde plaats aangekomen raakte hij verwikkeld in een mooi duel met Jonass. Rondenlang reden de twee wiel in wiel maar uiteindelijk slaagde Paturel er niet in om hem te passeren. Met een vijfde plaats in de tweede manche werd Paturel 7e in de eindstand. In de tussenstand van het WK is Benoit nu zesde, slechts vijf punten verwijderd van de vijfde plaats.

Valentin Guillod: “ Het was een gemengd weekend hier in Argentinië. Zaterdag hadden we wat problemen met de motor en verloren we kostbare tijd om alles op punt te krijgen. Uiteindelijk is alles goedgekomen en ging het veel beter op zondag. De tweede reeks was heel goed en ik had een goed gevoel, dus dat was positief. Volgende week trekken we naar Mexico, op een hardere omloop, wat mij beter ligt dan het zand, dus ik kijk er al naar uit!”


Benoit Paturel:
“ De omloop was echt mooi hier en lag er goed bij! Spijtig genoeg kwam ik bij de start van de eerste manche ten val. Ik slaagde er nog in enkele punten te pakken maar was ontgoocheld met het resultaat. In de tweede manche had ik een mooi duel met Jonass, maar ik raakte niet voorbij en kwam als vijfde aan. Niet slecht maar ook niet fantastisch. Ik ga proberen het in Mexico beter te doen, ik heb enkele mooie herinneringen van vorig jaar op die omloop!”

Foto: @shotbybavo