X

Nagl terug positief na moeilijke seizoenstart

Rockstar Energy Husqvarna IceOne rijder Max Nagl heeft eindelijk zijn snelheid gevonden in het FIM Wereldkampioenschap Motocross 2016. Dat is iets wat de Duitser toch al wel een belangrijk stap vooruit vind met set-up van de gloednieuwe FC450 motor. Nagl pakte dan ook de Pole position en meteen ook zijn allereerste podium van het seizoen door algemeen tweede te worden in de eindstand van de Grand Prix van Europa.

Twaalf maanden geleden pakte Nagl in het begin van het seizoen nog drie overwinningen in de eerste vier wedstrijden van de 2015 campagne. De 28-jarige Nagl stopte toen met testen op de nieuwe ’16 motor omdat hij zich beter voelde op het oudere ’15 motor. Nagl heeft nu een punt bereikt met de huidige motor waarmee hij zijn niveau weer omhoog kan brengen na een 12-6-DNF-3 in de reeksen voor hij in Valkenswaard aan de start kwam.

“Ik ben blij voor mezelf en voor het team, maar op één of andere manier gaven we wel de overwinning weg omdat er iets mis ging in het begin,” zei hij na afloop van de tweede reeks in Valkenswaard zeker nadat hij tweede was geworden in de openingsreeks. “We moeten het nog samen gaan analyseren over hou dit kon gebeuren. Ik kwam van de vijftiende plaats naar de vierde, dat was wel OK maar…met een goeie start zou ik kunnen meevechten hebben voor de overwinning vandaag. Aan de andere kant is dit toch al een grote stap vooruit als je ziet hoe we het seizoen waren begonnen.”

“De eerste Grand Prix’s brengen altijd wat informatie mee om ons toe te laten wat te gaan verbeteren,” aldus teammanager Antti Pyrhonen. “De snelheid is dan ook veel hoger in de GP’s dan in de voorbereidingswedstrijden en ook de circuits liggen er anders bij. De ultieme test is altijd de eerste GP’s wanneer het starthek valt en met die informatie blijven we elke week verder werken.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Husqvarna