X

Spektakel op zonnige Molenbergen! (Uitgebreid + Fotos)

Afgelopen Zondag werd alweer de 46ste editie van de jaarlijkse ‘Molenbergen’ motorcross verreden in Wuustwezel. Met tal van toppers op de deelnemerslijst en weergoden die goedgezind waren, was alles aanwezig voor een topdag.

Een topdag kregen we dan ook! In de Inters MX1/Nationalen MX1 zagen we vijf kemphanen die elkaar geen duimbreedte wouden toegeven. Deze kemphanen luisterde naar de namen, Shaun Simpson, Christophe Charlier, Kevin Strijbos, Tanel Leok en Max Nagl. Deze laatst genoemde nam, niet geheel verrassend de holeshot op de molenbergen meteen gevolgd door Shaun Simpson. De Brit maakte in de eerste ronde al meteen duidelijk dat dit géén spielerei was, en stuurde z’n Duitse collega over de zandwal. Daarvan konden tevens Tanel Leok profiteren. Max Nagl sloot na z’n korte omweg terug aan als derde voor teamgenoot Christophe Charlier.

Terwijl Kevin Strijbos zich voorbij Rick Satin en Christophe Charlier naar de vierde plaats en naar het wiel van Max Nagl vocht. Ontstond vooraan een interessant gevecht, een gevecht dat snel uitgroeide tot een duel tussen 4 heren allen gebrand op sportief succes.

Shaun Simpson was echter resoluut. De KTM piloot had géén zin om z’n eerste positie af te staan en deed dit dan ook niet. Terwijl de Brit zich naar de overwinning reed en zich tevens ook een weg baande tussen de gedubbelde. Zagen we wel Kevin Strijbos nog werk maken om op te schuiven. Eerst moest Max Nagl eraan geloven en dan Tanel Leok. De Est ging even voor het einde van de manche ook nog even in de fout waardoor Max Nagl makkelijk kon doorschijven naar de derde plaats.

In de tweede manche kregen we meer van hetzelfde lekkers. Maar helaas wel zonder Shaun Simpson aan de kop. De Brit verloor zo alle kansen op de eindoverwinning, maar bleef uit respect voor het talrijke publiek wel voluit gaan! Zo kon hij vanuit verloren positie toch nog elfde finishen.

Voor de overwinning ging het echter tussen Tanel Leok, Kevin Strijbos en Max Nagl. Het was echter géén van deze drie die de holeshot wist te nemen. Want deze eer was voor Christophe Charlier. De teamgenoot van Max Nagl schoot als eerste uit de startblokken. Drie ronden wist hij de eerste plaats ook vast te houden, maar dan kwam z’n teamgenoot voorbij gestormd. Concurrent Kevin Strijbos kon niet meteen, snel in het spoor mee de passeerbeweging maken en bleef drie lange ronden vast zitten achter Christophe Charlier. Ronden waarvan Max Nagl gebruik maakte om een kloof te slaan. Een kloof die niet meer geheel gedicht kon worden door Kevin Strijbos. De thuispiloot finishte in deze manche opnieuw tweede. Voor Tanel Leok die op zijn beurt nog voorbij Christophe Charlier wist te gaan.

In de eind afrekening kwam thuispiloot Kevin Strijbos dan ook één luttel puntje tekort om Max Nagl van de overal overwinning te houden. Een tweede stek was dan ook zijn deel, dit voor een zeer sterk presterende Tanel Leok.


In de MX2 klasse zagen we een zeer sterke Pauls Jonass die in de eerste manche tegenstand kreeg van Brent Van Doninck. De Letse KTM Piloot wist als eerste de Wuustwezelse-chicane uit te komen en dat voor teamgenoot Josiah Natzke en Conrad Mewse. De Britse EMX piloot uit het team van Jacky Martens werd al snel opgepeuzeld door Brent Van Doninck die net achter deze drie was gestart. Maar de jongeman uit Herentals had dan wel vier ronden nodig om het Nieuw-Zeelandse talent Josiah Natzke voorbij te gaan. Tijd die z’n teamgenoot Pauls Jonass handig wist te gebruiken om een kloof te slaan. Eén Brent de Nieuw-Zeelandse klip had gerond ging hij vol in de achtervolging op de leider in de wedstrijd. Dit leidde tot een interessant maar eveneens innerverend kat en muis-spel. Lukte het hem of lukte het hem niet? Neen het lukte net niet. De Kemea Yamaha piloot finishte net tweede na Pauls Jonass en voor Max Anstie, Bas Vaessen en Cedric Grobben.

De tweede kreeg opnieuw een KTM holeshot. Zo kregen we een kopstart van Davy Pootjes. De Nederlander moest echter snel constateren dat z’n teamgenoot Pauls Jonass sneller was. De Let toonde een enorme klasse en freewheelde naar de overwinning, achter hem hield Davy Pootjes, Max Anstie enkele ronden aan de praat. Maar zo halfweg wedstrijd had de roodharige Brit vanuit het Rockstar Nestaan Husqvarna team er genoeg van en ging hij voorbij het Nederlandse talent. Dat Nederlandse talent wist op zijn beurt wel knap z’n derde plaats vast te houden voor Conrad Mewse en Bas Vaessen.

En wat dan met Brent Van Doninck vraagt u zich misschien af? De Prins uit Herentals moest na een matige start, vanaf de achtste positie, naar voor komen maar bleef ronden lang steken op stek vijf. Dat leek lange tijd dan ook z’n plaats te gaan worden. Dit totdat in de voorlaatste ronde z’n Yamaha machine, tijdens een sprong in de lucht afsloeg. De jongeman werd de crashdummy van z’n motorfiets en werd voorover van de motor gekatapulteerd. Dit met een ontwrichte heup tot gevolg. Een triest voorval waar we later nog op zullen terug komen.

We gaan nog even over naar de overal klassering in de MX2 klasse. Met twee reekszegens ging de overwinning uiteraard naar Pauls Jonass, dit voor Max Anstie en Davy Pootjes! Door o.a. de pech van Brent Van Doninck, maar ook door z’n eigen sterke prestatie was Cedric Grobben de beste belg in de MX2 Inters Klasse.

Overal Klassement INT MX1
  1. Maximilian NAGL (GER) 45 ptn
  2. Kevin STRIJBOS (BEL) 44 ptn
  3. Tanel LEOK (EST) 38 ptn
  4. Shaun SIMPSON (GBR) 35 ptn
  5. Christophe CHARLIER (FRA) 32 ptn
  6. Yentel MARTENS (BEL) 32 ptn
  7. Kevin WOUTS (BEL) 28 ptn
  8. Milko POTISEK (BEL) 28 ptn
  9. Rick SATINK (NED) 26 ptn
  10. Jeffrey DEWULF (BEL) 22 ptn
Overal Klassement INT MX2
  1. Pauls JONASS (LAT) 50 ptn
  2. Max ANSTIE (GBR) 42 ptn
  3. Davy POOTJES (NED) 35 ptn
  4. Bas VAESSEN (NED) 34 ptn
  5. Conrad MEWSE (GBR) 29 ptn
  6. Josiah NATZKE (NZL) 29 ptn
  7. Cedric GROBBEN (BEL) 28 ptn
  8. Max ENGELEN (NED) 26 ptn
  9. Sven VAN DER MIERDEN (NED) 26 ptn
  10. Brent VAN DONINCK (BEL) 22 ptn