X

Dylan Ferrandis verlaat Kawasaki in 2017!

Vanmiddag was het groot nieuws te rapen op de persconferentie na de kwalificatieheats in Teutschenthal. Dylan Ferrandis melde dat hij een twee jarig contract heeft afgesloten met het Amerikaanse Star Racing Yamaha team. In dat team zal hij o.a. Cooper Webb en Jeremy Martin moeten proberen doen vergeten, want deze twee maken de opstap naar de 450cc klasse.

Een echte verrassing was het niet dat Dylan Ferrandis een verhuis naar Amerika nastreefde. Wel dat dit nu uiteindelijk gebeurd voor Yamaha en niet voor Kawasaki. Dit merk had in 2014 nochtans de 21 jarige Fransman een langdurig contract doen tekenen met een ‘USA’ optie. Tijdens de vele interviews tijdens de Supercross van Lille werd het 2016 seizoen naar voor geschoven als datum van vertrek, maar die datum werd enkele maanden later tijdens de interviews op de Monster Energy Cup al verlaat naar 2017. Dan zou de getalenteerde Fransman toetreden tot het Pro Circuit Kawasaki team.

Was het uitstel een teken aan de wand? Hadden zowel Steve Guttridge (Kawasaki Europa) als Reid Nordin (Kawasaki Amerika) voor hun beurt gesproken met hun belofte over een plaatsje bij het Pro Circuit Kawasaki van Mitch Payton. Had Mitch Payton überhaupt eigenlijk wel interesse in Dylan Ferrandis? In ieder geval niet genoeg interesse om het te doen werken, want Dylan Ferrandis zal na jaren op Kawasaki z’n Amerikaanse droom gaan proberen waarmaken op een Yamaha machine.