X

Herlings, Vandoninck, Ramon, HSF en nog veel meer toppers aan de start in Rhenen

Met nog acht dagen te gaan voordat de motoren gestart worden voor de internationale wedstrijd in Rhenen op 5 mei, kunnen we niet anders zeggen dan dat er een zeer interessant deelnemersveld aan de start komt. Dat Jeffrey Herlings aan de start zou komen stond al een aantal weken vast maar deze week heeft ook het HSF Logistics Motorsport haar deelname aan het evenement toegezegd.

Het HSF Logistics Motorsport team komt naar Rhenen met haar drie Grand Prix rijders: Brian Bogers, Roberts Justs en Calvin Vlaanderen. In eerste instantie zou het team niet aan de start komen maar omdat Simon Frederiks, eigenaar van HSF Logistics, Rhenen een mooi circuit vindt en hij zijn rijders graag op Nederlandse bodem ziet rijden, werd er toch besloten om in te schrijven voor de wedstrijd. Dit betekent dat we met Herlings en het HSF Logistics Motorsport team al vier sterke Grand Prix rijders aan de start hebben.

Ook Brent van Doninck van het Kemea Yamaha team heeft zich aangemeld voor de wedstrijd in Rhenen. Toch is het nog even afwachten of van Doninck dan alweer fit is omdat hij onlangs tijdens de internationale wedstrijd in Wuustwezel een heupblessure opliep. Ook Monster Energy Kawasaki-rijder Hunter Lawrence komt naar Rhenen. Lawrence komt uit Australie en rijdt in het Europees Kampioenschap MX2. In Valkenswaard streed hij goed mee voor de overwinning maar door twee valpartijen in de tweede manche finishte hij met een vierde plaats net naast het podium. Ook Lawrence zal weleens voor een verrassing kunnen zorgen in Rhenen.

Rijders waar ook zeker rekening mee gehouden moet worden in de MX2 klasse zijn Freek van der Vlist uit Apeldoorn, Luca Nijenhuis uit Heerde en Eric Leijtens uit Waspik.

In de MX1 klasse is er op dit moment absoluut geen winnaar aan te wijzen. Het deelnemersveld is erg aan elkaar gewaagd en het zal afwachten worden wie er in Rhenen de beste dag heeft. Onder de rijders o.a. William Saris, Ceriel Klein Kromhof, Jeffrey Dewulf, Yentel Martens, Steve Ramon, David Philippaerts, Jens Getteman, Rick Satink, Mike Gijsbertsen en Micha Boy de Waal.

De trainingen beginnen om 09:00 uur en de eerste start is rond de klok van 12:00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op www.macro-rhenen.nl