DMoM: Jonrup, Geerts, Herlings en Bobryshev winnen in Markelo! + foto

Op het prachtige circuit van Markelo, ook wel het Herikerberg circuit genoemd, werd de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross afgewerkt. Normaal is het zand vreten in dit kampioenschap, maar deze keer kregen de piloten een ondergrond onder de wielen geschoven dat een combinatie klei en zand was. In de 85cc klasse was het de klassements-leider Emil Jonrup die hier het beste mee overweg kon, hij won beide manches en pakte wederom het maximaal aantal punten. Mack Bouwense en Kay de Wolf mochten met hem mee het podium op. Onze landgenoten deden het ook helemaal niet slecht, zo werd Lars Derboven keurig 5e, Marnicq Lagrou 17e en Avo Tack 40e, hij is de tweede manche niet kunnen finishen.

In de 125cc klasse kregen we wederom een Jago Geerts show voorgeschoteld, het Belgische top talent wist beide manches goed te starten en snel richting de kop te rijden om vanaf daar de wedstrijd te controleren. In de eerste manche kon Mikkel Haarup het dichtste bij hem blijven. In de tweede manche was het Marcel Conijn die een pracht reeks neer zette en gedurende de hele manche het gat niet groter liet worden dan 8 seconden. Algemeen is het Jago Geerts die wint, voor Mikkel Haarup en Marcel Conijn. Betreft de andere Belgen is het Glenn Bielen op een 16e plaats, Ian de Sweemer op een 18e plaats, Bo de Clercq 19e, Chiel Vanhaeren 33e en Storm Steensels 39e.

Als Jeffrey Herlings start, wint hij ook. Dat was ook vandaag weer niet anders, de tweevoudig MX2 kampioen won beide manches zichtbaar makkelijk. Maar bij hem lijkt alles makkelijk natuurlijk… Twee keer is het Max Anstie die als tweede over de finish vliegt en Thomas Covington had genoeg aan een vierde en een derde plaats om het derde podiumstekje in handen te nemen. Slechts één Belg aan de start in de MX2 klasse en dat was Michael Bruyninckx, hij werd als 37e algemeen geklasseerd na een niet finish in de eerste manche.

In de koningsklasse viel er niet te tippen aan de Rus Evgeny Bobryshev, hoewel. In de eerste manche moest Glenn Coldenhoff toekijken hoe hij geklopt werd voor eigen publiek. Door een schuiver in de start waaraan hij zelf geen schuld had, moest de Nederlander van heel ver terug komen en knokte hij zich alsnog tot de tweede plaats. In de tweede manche kregen we dan een pracht duel te zien tussen Bobryshev en Coldenhoff. De Rus is ietsje sneller met zijn Honda, maar de de Nederlander weerhield elke aanval. In de regen en op een circuit dat steeds minder en minder grip geeft gingen de twee piloten voluit. Lang leek het ernaar dat Coldenhoff alle aanvallen kon weerslaan, maar na een klein oponthoud met een gedubbelde rijder zag Bobryshev zijn kans en stuurde hij zijn HRC Honda richting de eerste plaats. Daarmee wint Bobryshev voor Coldenhoff en Damon Graulus die slechts zijn tweede wedstrijd ooit op de MX1 motor afwerkte werd keurig derde, dit in zowel de reeks als de dag uitslag. Ook de andere Belgen deden het niet slecht, Yentel Martens 4e, Jens Getteman 6e, Nick Triest 7e, Kevin Wouts 10e desondanks hij de eerste manche 0 punten scoorde, Dietger Damiaens 12e, Robin Bakens 19e, Mike Vanderstraeten 22e, Ronny Van Hove 27e, Joshua Feytons 28e.

De volgende wedstrijd voor de Dutch Masters of Motocross zullen verreden worden op het circuit van Emmen op 3 Juli. Om ook maar even aan te tonen hoe internationaal de Dutch Masters of Motocross zijn. De 12 podiumplaatsen zijn verdeeld over 7 nationaliteiten en 2 continenten.

Foto’s: Frederik Van Eeckhoven