X

Glenn Bielen dicht bij top tien in tweede manche Markelo!

Afgelopen weekend werd in het Nederlandse Markelo de derde manche van het ‘Dutch Masters of Motocross’. Voor Glenn Bielen, de VE Racing piloot, begon de dag met een twintigste plaats in de tijdstrainingen. De plaats en rondetijd gaven niet meteen z’n ware snelheid mee. Het explosief ontploffen en één snelle ronde neerzetten is, voorlopig, nog een weekpunt van de piloot uit het Limburgse.

Een teerpunt waren in Markelo evenzeer Glenn’ starts. Als twintigste mocht de door VROOAM Lubricants gesmeerde Yamaha naar de startbar rijden. Maar toen het starthek viel, zagen we de door DC Shoes ondersteunde piloot slechts als voorlaatste de eerste bocht induiken. Een lange wedstrijd melde zich meteen aan. Gelukkig vond de in MXFORCE uitgedoste piloot snel z’n ware tempo, een tempo dat voor méér dan de helft van de concurrenten te snel bleek. Een tweeëntwintigste stek was dan uiteindelijk de positie waarop er gefinisht werd.

Gebeten op een revanche werd er, voor de tweede manche, naar de start gereden. Nu draaide de start echter opnieuw in de soep. Als dertigste kwam de Funnelweb Filter piloot door tijdens de eerste ronde. Véél werk stond wederom op het programma als er nog een degelijk resultaat wou behaald worden. Maar van véél en hard werk is Glenn Bielen niet vies en er werd aan het werk gegaan. Ronde na ronde liet hij sterke rondetijden optekenen waardoor hij als een mes door de boter naar voren wist te rijden. Een twaalfde plaats leek na de indrukwekkende inhaaljacht dan ook het resultaat te worden, maar een klein foutje in de laatste ronde zorgde ervoor dat het een enorm impressionante dertiende plaats werd.

Dit persbericht is mede mogelijk gemaakt door: VROOAM Lubricants, vd Laar Yamaha, Funnelweb Filter, DC Shoes, MXFORCE, Mitas Tires, Piranha Painting, Garage De Baets Hasselt en Kemco sports PR