X

Herlings verwerpt HRC geruchten

Tijdens de Grand Prix van Frankrijk staken de geruchten weer op dat MX2 superstar Jeffrey Herlings kort bij een overweging is om een lange termijn overeenkomst te maken als HRC rijder voor zijn langverwachte overstap naar de premier klasse. Herlings is normaal nog verbonden tot 2017 bij KTM en moet dus nog een besluit nemen over zijn toekomst plannen, maar sommige fabrikanten zijn al aan het hengelen naar de getalenteerde Nederlander die al zijn hele prof carrière op het oranje zit.

Als we hem de vraag stelde over zijn doel en de toenemende interesse (dit kan betekenen dat Herlings zijn volgende deal misschien wel één van de meest lucratieve zet gaat worden in de Grand Prix’s van de afgelopen jaren) was de 21-jarige die zijn zaakjes zelf regelt wel duidelijk en zei dat hij nog niet in gesprek was geweest.

“Op dit moment ben ik niet aan het praten met andere merken,”beweerde hij. “Er zijn altijd wat geruchten en de mensen praten en gissen maar , maar het is nog te vroeg en het is trouwen nog een jaar en half. Ik ben momenteel tevreden bij KTM. Ik kan u vandaag nog niet zeggen of ik zal blijven of weggaan. Voor mij is het nog niet belangrijk en ik ben niet aan het praten met andere fabriekanten. “

Na twee jaar van blessureleed en het verliezen van twee wereldtitels mag verwacht worden dat Herlings nog niet gaat praten over de overstap naar de MXGP tot hij zijn derde wereldtitel in de MX2 klasse heeft veilig gesteld. Als de #84 toch de sprong zal wagen en voor KTM zal kiezen zal het met zes rijders vertegenwoordigd zijn in het FIM Wereldkampioenschap met Tony Cairoli, Glen Coldenhoff (tweejarig contract) en Herlings op de 450 of 350SX-FS. In de MX2 zal het met Pauls Jonass, Davy Pootjes en Jorge Prado moeten gebeuren.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM