X

KEMEA Yamaha Official MX team: Benoit Paturel schittert in thuis GP

Nadat Benoit Paturel vorige week in Spanje zijn eerste podium van het seizoen behaalde, zette de Fransman dit weekend tijdens zijn thuiswedstrijd in St-Jean d’angély opnieuw een topprestatie neer met een tweede plaats in de eindstand. In de eerste manche kwam hij na een goeie start al snel aan de leiding en reed hij, tot grote vreugde van het publiek, het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding. Vooruit gestuwd door de menigte kreeg Paturel vleugels en deed hij even iedereen dromen van een stunt om de onstopbare Herlings te verslaan. Het duurde tot in de absolute slotfase van de wedstrijd vooraleer hij in de Nederlander zijn meerdere moest herkennen. Hij finishte wel nog mooi als tweede en werd door de fans als een held onthaald na de aankomst.

Vol vertrouwen kwam in hij in de tweede reeks opnieuw goed weg. Vooraan ontstond er een spannend duel met vijf rijders waar Paturel er uiteindelijk in slaagde om als derde over de streep te komen na Herlings en Anstie. Hij werd hiermee opnieuw tweede in de eindstand en doet opnieuw een goede zaak in de tussenstand van het WK, waar hij nog steeds vierde is.

Benoit Paturel: “ Dit is formidabel ! Het podium vorige week was reeds super maar om hier op het podium te eindigen voor eigen publiek is subliem! Het was een geweldig gevoel om iedereen langs de omloop te horen roepen om mij aan te moedigen en dat motiveerde mij nog meer. In de eerste manche voelde ik mij echt comfortabel aan de leiding maar toen we op het einde tussen de gedubbelden raakten, kreeg ik schrik om te vallen. Ik verloor in enkele secties vrij veel tijd en plots was Herlings daar. In de tweede reeks hadden we een mooi duel met een paar rijders. Misschien kon ik nog naar Anstie toe gereden zijn, maar ik wou niet te veel risico’s meer nemen en het podium verzekeren. Laten we deze trend verder zetten!”

Ook Valentin Guillod houdt van Franse omlopen en liet reeds in de kwalificatie merken dat hij zich in zijn element voelt op de omloop van St-Jean. Na een goeie start mengde hij zich in het duel voor de tweede plaats en kwam uiteindelijk als derde over de streep. In de eerste manche kwam de Zwitser als zesde over de streep na een sterke wedstrijd. Ook in de tweede manche streed Guillod mee in het duel voor de top 5. Het zag er naar uit dat Valentin als zevende zou finishen, maar hij werd in extremis nog verschalkt door Cairoli in de allerlaatste ronde en werd 8e. Dit was goed voor de zevende plaats in de eindstand. In de tussenstand van het WK springt de Zwitser nu naar de achtste plaats.

Valentin Guillod: “ In het begin van de eerste reeks reed ik te gespannen en het duurde toch even voor ik op gang kwam. Eens ik het goeie gevoel vast had reed ik goeie rondetijden en was ik tevreden met het resultaat. In de tweede reeks zat ik in een mooi groepje rijders maar vrij vroeg in de wedstrijd brak ik iets in mijn achterwiel. Het wiel bewoog constant en hierdoor had ik geen achterrem en slipte het wiel constant bij het accelereren. Ik probeerde er nog het beste uit te halen en ben uiteindelijk vrij tevreden. Ik had het gevoel dat top 5 erin zat maar op nu naar Engeland !”

Images @cdsimages