X

Tixier moet snelheid in de MXGP nog wat aanvoelen

De 2014 Wereldkampioen MX2 Jordi Tixier begint langzaam op toeren te komen in zijn “Rookie season” in de MXGP klasse met de Factory Monster Energy Kawasaki. Maar toch ziet hij nog wat verschillen met zijn concurrenten in de premier klasse. “Ik denk dat het gewoon de snelheid is,” aldus de 23-jarige Tixier. “Iedereen is zo snel en het is gewoon ‘wide-open’ vanaf het begin tot het einde. Je kan niet op een derde of vierde of zesde of zevende plaats alleen rondrijden. Er is altijd wel iemand met wie je in het gevecht moet gaan en je tot het uiterste duwt.”

Tixier heeft er nu een drietal Grand Prix’s opzitten na zijn tweede operatie aan zijn rechterpols. “Ik voel dat ik fysiek wat beter word na elke wedstrijd, want na acht maanden eruit te liggen is het toch wel vrij moeilijk.”

Vorige Grand Prix in St Jean D’Angely zagen we de #911 meestrijden met enkele top zeven rijders, met name in de tweede reeks waar Tixier in gevecht lag met Searle, Nagl en Cairoli. De Fransman is nog steeds aan het werken met wat hij persoonlijke nog kan doen als ook de verdere ontwikkeling van de gloednieuwe KX450F die ook aan de gang is nu. “Er is nog een heleboel werk te doen omdat ik in de winter niet kon rijden en testen,” legt hij verder uit. “We hebben een echt goed team en iedereen werkt ook op de zelfde manier. Na Spanje zijn we ook twee dagen gaan testen en ik voelde het verschil al meteen.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kawasaki