X

Van Doninck moet besluit nemen over duim probleem…

Kemea Yamaha rijder Brent Van Doninck gaat er waarschijnlijk weer een tijdje uitliggen in de MX2 klasse om te herstellen van een blessure aan de rechter duim. De Belgische rijder zal deze week een evaluatie maken en kan zo bijna twee maanden buiten strijd zijn als er een operatie nodig gaat zijn voor een gescheurde pees. De 20-jarige Van Doninck is dan ook nog maar net terug van een ontwrichte heup en werd nu noodgedwongen in de eerste reeks van de Spaanse Grand Prix in Talavera aan de kant gezet omwille van dit probleem.

“Ik heb al een lange tijd last van mijn duim,” zegt hij. “Niet veel mensen wisten dat nadat ik mijn heup blesseerde omdat ik niet wilde dat ze achter mijn rug gingen praten. Ik hield het dan ook stil maar deze gescheurde pees is nu wel te veel geworden. Het gebeurde twee of drie dagen voordat ik mijn heup ontwrichte. Ik bleef rijden maar uiteindelijk zei de dokter dat er een operatie nodig is om het te herstellen. Ik vroeg dan ook om te proberen verder te rijden tot einde van het seizoen, omdat ik zelf voelde dat het misschien wel mogelijk was, maar hij vertelde me dat ik op gegeven moment toch moest gaan stoppen.”

“Het werd alleen maar erger en het dragen van een brace gaf me dan ook nog een infectie. Die is nog niet genezen en ik heb nog altijd een brandend gevoel in mijn duim, “voegde hij er nog aan toe.

Van Doninck zag wel dat zijn teamgenoot Benoit Paturel tweede eindigde op het podium in Spanje en nu word hij zelf geconfronteerd met een moeilijke beslissing om het verder te proberen. Van Doninck toonde zijn indrukwekkende potentieel al voor zijn heupblessure en dit in nog maar zijn tweede seizoen in de Grand Prix’s.

“Ik heb een redelijk zwelling en zal deze week mijn arts zien,” verteld hij ons. “Ik denk dat het een operatie zal worden en dat betekend dat ik zes of zeven weken er uit zal zijn. Ik hoop dan dat ik nog enkele wedstrijden kan rijden dit jaar, maar ik zal zeker twee of drie weken nodig hebben op de motor na de operatie om me fysiek klaar te maken, je kunt niet zomaar aantreden op een Grand Prix.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kemea Yamaha Racing