X

Glenn Bielen begint queeste naar het kampioenschap!

Na een dramatisch raceweekend in Hasselt op 24 juli, waar Glenn Bielen door een crash en bijbehorende blessure z’n voorsprong in het Belgisch Kampioenschap Beloften van 26 punten zag veranderen in een achterstand van 9 punten, was het nu tijd voor de traditionele afspraak op 15 augustus op de Keiheuvel.

De opdracht op de enorm zware keiheuvel te Balen was dan ook even moeilijk als simpel. Haal zoveel mogelijk van de opgelopen achterstand in. Na een achtste tijd in de kwalificaties leek de dag alvast hoopvol te beginnen. Maar de hoop verdween al snel toen de eerste manche enorm droef begon. Door een crash in de eerste ronde kwam Glenn Bielen slechts als vijfde laatste door op z’n door VROOAM Lubricans gesmeerde vd Laar Yamaha. Meteen was duidelijk dat deze eerste manche géén appeltje eitje verhaal kon worden. Gelukkig kon er met véél inzet nog een en ander van de scheve situatie worden recht gezet. De in MXFORCE gehulde piloot baande zich een weg door de concurrentie. Dit om zich uiteindelijk als vijfde Beloften te plaatsen in de resultaten.

In de tweede manche zagen we een véél beter wedstrijd begin. Even sukkelde de jonge Limburger met het opgelegde ritme, maar ééns in het ritme kon de wedstrijd met succes, en mee voorin worden afgewerkt. Een derde stek in de beloften categorie was dan ook een resultaat dan tot tevredenheid leidde. De dag overwinning zat met een vijfde en een derde stek er niet in. Maar de VE Racing piloot mocht wel mee het podium op als tweede! In het klassement deed Glenn tevens ook goede zaken, daar zag hij z’n achterstand van 9 naar 5 punten slinken. De volgende wedstrijd tellend voor het Belgisch Kampioenschap vindt aanstaande zondag plaats in Orp-Le-Grand. Daar zet Glenn Bielen z’n queeste voort naar de Belgische FMB-BMB beloften titel!

Met dank aan de trouwe sponsoren: VROOAM Lubricants, vd Laar Yamaha, Funnelweb Filter, DC Shoes, MXFORCE, Mitas Tires, Piranha Painting, Garage De Baets Hasselt, VHL Suspension, Wow graphics, KEMCO Management & PPS Uitlaten.