X

Herlings mist ook derde Grand Prix !!!

Red Bull KTM rijder Jeffrey Herlings zal ook bijna zeker zijn derde wedstrijd van het FIM Wereldkampioenschap MX2 moeten missen het komend weekend met de Grand Prix van Zwitserland, omdat hij nog niet volledig hersteld is van zijn rechter sleutelbeenbreuk.

Herlings gaf een rustig maar wel gefrustreerd indruk als toeschouwer afgelopen zondag in Lommel voor de Belgische Grand Prix. Zijn voorsprong van 169 punten in de MX2 series werden verder afgebouwd door de tweede man in de tussenstand Jeremy Seewer. Zo blijft er nu nog maar 87 punten over en zijn er nog 200 punten te verdienen.

De Nederlander die opnieuw het bot heeft gebroken dat hij oorspronkelijk vorig jaar in Duitsland al brak en vervolgens twee weken later door een crash in Zweden terug wat beschadigde. De plaat die er toen werd ingezet werd afgelopen winter dan ook verwijderd en terwijl de 21-jarige Herlings nog aan het herstellen was van zijn ontwrichte heup. Maar het sleutelbeen was nog niet zoals het moest zijn en een nieuwe blessure zat er wel aan te komen. Alles ging naar behoren voor Herlings tot vorige maand in een proef voor het Nederlands kampioenschap hij terug ten val kwam.

De artsen adviseerden Herlings om na de ingreep zeker meer tijd te nemen voor te herstellen. Het Red Bull team was er zich van bewust van de problemen en als gevolg zat Herlings al vroegtijdig terug op de motor in 2015. Dankzij zijn twaalf GP-overwinningen op rij en winst in de drieëntwintig van de vierentwintig reeksen had hij de luxe om van achter het MX2 starthek weg te blijven.

Herlings zal naar verluid terug beginnen rijden met de 250SX-F volgende week na de Grand Prix in Frauenfeld, zodat hij klaar zal zijn voor zijn thuis Grand Prix in Assen en de twee overzeese Amerikaans GP’s wedstrijden.

In 2014 verloor Herlings zijn derde MX2 titel met slechts 4 punten na een voorsprong te hebben gehad van 145 punten. In 2015 bereikte hij een voorsprong van 138 punten voor hij met een blessure een einde aan zijn seizoen zag komen.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM