Roczen en Forkner winnen AMA National afsluiter in Ironman

In Ironman kregen we de afsluiter van het Lucas Oil Pro Motocross Championship 2016. Nadat vorige week de kampioenen al bekend waren in zowel de 450 Class als de 250 Class, ging het enkel nog wat om de ere plaatsen. In de 450 Class was het de nieuwe AMA 450 National Champ Ken Roczen die de beide reeksen op zijn naam zette en zo meteen het seizoen afsluit met negen overwinningen op twaalf wedstrijden. De tweede plaats ging naar Justin Barcia die tweemaal als tweede over de finish kwam in Ironman. De nummer drie plaats was voor Monster Energy Kawasaki rijder Eli Tomac die de Fransman Marvin Musquin van het podium hield.

10. Benny Bloss (7-11)

In de 250 Class ging de zege naar de jonge Monster Energy/Pro Circuit Kawasaki rijder Austin Forkner die met een reekszege en een derde plaats de dagzege pakte in Ironman. Dit was trouwens voor de 18-jarige zijn allereerste National win, Forkner maakte zijn MX Pro debuut tijdens de openingsrace van de AMA Nationals in Hangtown op 21 mei. De tweede plaats was voor Aaron Plessinger en als derde mocht de nieuwe 250 AMA National Champ Cooper Webb mee op het podium. De Zwitserse ex-GP rijder Arnoud Tonus werkte ook een prima wedstrijd af in Ironman en werd met een vierde en negende plaats in de reeksen als zesde genoteerd in het dagklassement. In de eindstand van het kampioenschap strand Tonus op een negende plaats.