X

Drie MX2 rijders voor Monster Energy Kawasaki in 2017

Het Monster Energy Kawasaki MX2 team zal volgend jaar met drie rijders aan de start komen. De Bulgaar Petar Petrov blijft aanboord in het team maar krijgt er wel twee nieuwe teamgenoten bij met de Brit Adam Sterry en de Fransman Stephen Rubini. Ook nieuw in het team is Mickael Maschio die word aangetrokken als de nieuwe Sportmanager. De Wereldkampioen 125cc van 2002 zal de rijders gaan begeleiden in hun trainingenschema en de rijders ook gaan volgen tijdens de wedstrijden.

Adam Sterry : “Het is bijzonder om te kunnen toe treden in een fabrieksteam zoals Kawasaki en het zal trouwens mijn eerste keer zijn op de groene motor. Elk weekend zag ik de resultaten van het team en toen het aanbod kwam wist ik dat het een goeie keuze zou zijn. Het is een droom die ik als kind al had. Deze kans is dan ook bijzonder en mijn hard werken word dan ook beloond en het begint zijn vruchten gaan af te werpen. Ik kan gewoon niet wachten om met de Kawasaki te gaan rijden. “

Stephen Rubini : “Ik ben zeer blij om naar de MX2 GP te gaan volgend jaar en met de stap naar het Monster Energy Kawasaki team. Ik had een heel goed seizoen in het Europees 125 kampioenschap en ik kon deze kans niet laten liggen om naar het wereldkampioenschap over te stappen, al ligt het niveau veel hoger dan in het Europees kampioenschap. Ik heb al enkel maanden met Mickael Maschio gewerkt. Hij zal ons volgend seizoen begeleiden en ik zal alle hulpmiddelen nodig hebben om goeie resultaten te verkrijgen.”

Petar Petrov : “Een paar dagen geleden ben ik terug begonnen met wat oefeningen te doen en te fietsen. Natuurlijk op een langzaam tempo omdat ik het advies van mijn arts moet volgen. Ik moet over twee weken terug op bezoek gaan en natuurlijk is mijn doel om terug te kunnen rijden en zo snel mogelijk te gaan testen. Maar we weten allemaal dat het normaal drie maanden duurt om te herstellen van een schouderblessure . Dus ik zal erg blij zijn mocht ik in het begin van november zal kunnen rijden.”

Tekst : @Kris…
Foto : Kawasaki