FIM ISDE: Amerikanen slagen slagje op dag1

FIM ISDE: Amerikanen slagen slagje op dag1
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Gisteren, dinsdag, werd de eerste dag van de ISDE verreden. Zeg maar de ‘Motocross of Nations’ maar dan in het Enduro. De eerste dag kende meteen al zes zware proeven en het was dan ook uitkijken naar wie vandaag alvast z’n eerste slag kon slaan daar in Spanje.

robert-taylorAmerika, zo bleek al snel! In de eerste special lieten de ‘Yanks’ al zien dat ze niet waren afgereisd om de tweede viool te spelen. Met Kailub Russel en Taylor Robert legde ze meteen beslag op de eerste twee plaatsen, hun teamgenoot Thad Duvall klokte af als achtste. Michael Layne de traagste Amerikaan in deze eerste special wist op zijn beurt toch nog op plaats zeventwintig binnen te komen. Voor de meeste landen was het daar al duidelijk, over vier piloten van dat niveau beschikten zij niet. Enkel Italianen rechtte de rug en ging het duel aan met Giacoma Redondi op kop. Hij klokte op de volgende twee routes telkens de snelste tijd op z’n Honda-machine. Eénmaal voor rechtstreeks concurrent Kailub Russel, éénmaal voor Australiër Daniel Sanders.

Deze Australiër toont op zijn beurt dat hij meteen het juiste ritme te pakken heeft en zich goed voelt in Spanje. Hij neemt namelijk de toptijd op de vierde special van de dag voor z’n rekening en dat voor Taylor Robert van Amerika en Henric Stigell van Finland. De eerste Italiaan zien we op plaats vier met Manuel Monni, Gaicoma Redondi klokt een negende tijd.

De vijfde special is een kolfje naar de hand van thuispiloot Josep Garcia Montana die de opdreef zijnde Kailub Russel en Giacoma Redondi in het zand doet bijten. Ook de laatste rit van dag één wordt niet gewonnen door een Italiaan of een Amerikaan. Neen het is de Tsjech Jaromir Romancik die de toptijd op de tabellen laat noteren voor Giacoma Redondi die telkens weer blijft terugkomen. Hij blijft nu op zijn beurt Taylor Robert voor.

In de landenstand leidt Amerika nu met slechts 26 seconden voorsprong op Italië. Groot-Brittannië heeft de schade ook beperkt weten houden, wetende dat er nog vijf brutaal zware dagen aankomen. Want de Britten hebben 56 seconden achterstand op het Amerikaanse team. Thuisland Spanje op zijn beurt volgt al op iets meer dan één minuut en een half.

Giacoma Redondi In de individuele klasseringen zien we, alle klassen samen, Giacoma Redondi (E3) aan de leiding staan. Dit voor de Amerikanen Kailub Russel (E2) en Taylor Robert (E2). Deze drie worden achtervolgt door Josep Garcia Montana (E1), Daniel Sanders (E3), Henric Stigell (E1), Jamie McCanney (E2) en Davide Soreca (E1). Voormalige motorcrossers Manuel Monni (E1) en Pascal Rauchenecker (E1) maken de top tien compleet.

Andere namen die u mogelijks kent en hun positie: 12. Ivan Cervantes (E2); 18. Nathan Watson (E1); 21. Jonathan Barragan (E3); 24. Deny Phillipaerts (E2); 99. Mathias Van Hoof (E3); 139. Martin Valenduc (E1), 140. Quintin Vinken (E1)

België stuurt dit jaar enkel een Junior team met Mathias Van Hoof, die z’n verhaal neerpent op z’n website, Martin Valenduc en Quentin Vinken. Dit team staat momenteel voorlaatste in de Junior Trofee, en dit op zo’n 42 minuten van leider Zweden.


Wil u dit alles graag zelf een beetje volgen? Dan kan u de ISDE app downloaden voor Android of Apple IOS. Géén smartphone of Ipad toestanden voor u? Dan kan u het ook gewoon alles openen via deze link. Hou MxMag.be zeker ook in het oog want we verwachten van FIM Live elke dag een video-samenvatting maar deze is nu, naar alle waarschijnlijkheid, nog in productie.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: FIM ISDE

Uw reacties

Ook te lezen

  • De Waal zet de wedstrijd naar zijn hand

    De Waal zet de wedstrijd naar zijn hand

    Met twee sterke overwinningen heeft Micha Boy de Waal de zevende wedstrijd van het KNMV Nederlands Kampioenschap 500cc gewonnen. Voor de Brabander is hij zijn vijfde dagzege van het seizoen. …
  • Sander Agard-Michelsen pakt ook de dagzege in Heerde

    Sander Agard-Michelsen pakt ook de dagzege in Heerde

    De zesde overwinning in zeven wedstrijden voor Sander Agard-Michelsen. De Noor wist op het circuit van Heerde de KNMV Nederlands Kampioenschap 250cc op zijn naam te schrijven. De Yamaha-rijder werd …
  • Sterke generale van de Belgen in Heerde

    Sterke generale van de Belgen in Heerde

    Een week voor het FIM Junior World Championship was het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc te gast op het circuit van Heerde.Voor de Belgen verliep de wedstrijd goed want Douwe …
  • Timo Heuver pakt weer zege in ONK

    Timo Heuver pakt weer zege in ONK

    Op het circuit van Heerde heeft Timo Heuver de zesde wedstrijd van het KNMV Nederlands Kampioenschap 85cc gewonnen. De KTM-rijder werd tweede en eerste waarmee hij zijn vierde dagzege van …