X

Monster Energy Cup : The One Million Dollar Race

Vanavond krijgen we de zesde uitgave van de “Monster Energy Cup” in het Sam Boyd Stadium van Las Vegas. Deze “One Million Dollar” race word gereden over drie Main Events en de rijder die alle drie heats winnend weet af te sluiten is de nieuwe eigenaar van het koffertje van 1 miljoen dollar.

In 2011 werd voor het eerst deze Monster Energy Cup georganiseerd en kregen we ook jaar na jaar verschillende eindwinnaars op het hoogste podium. Maar toch is de “One Million Dollar” nog maar één keer uitgereikt en dat was in de allereerste uitgave in 2011. De viervoudig AMA Supercross Champion Ryan Villopoto won in 2011 al de drie heats en won zo ook de befaamde “One Million Dollar” race.

Wie pakt de Monster Energy Cup 2016 !!!
Het word dus uitkijken of we dit jaar een opvolger gaan krijgen van Ryan Villopoto om de één miljoen dollars op de bankrekening te gaan zetten. Bij de favorieten moeten we zeker de winnaar van vorig jaar Ken Roczen gaan rekenen die zijn debuut op de Honda gaat maken in het Sam Boyd Stadium. Verder word het uitkijken naar Monster Energy Kawasaki rijder Eli Tomac en Monster Energy Yamaha rijder Chad Reed. Maar ook de Red Bull KTM boys Ryan Dungey en Marvin Musquin mogen we zeker niet vergeten. Als outsiders krijgen we toch een Cole Seely, Blake Baggett, Zach Osborne, Shane McElrath en Mike Alessi aan de start. Het word dus zeker uitkijken wie deze Monster Energy Cup 2016 op zijn palmares gaat bijschrijven.

Monster Energy Cup :
2015 : Ken Roczen
2014 : Davi Millsaps
2013 : James Stewart
2012 : Justin Barcia
2011 : Ryan Villopoto (One Million Dollar)

Tekst : @Kris…
Foto : Racer X