X

Robin Bakens sluit seizoen af met entertainende wedstrijden

Ondertussen al drie weken geleden is het Belgische motorcross seizoen geëindigd op een prachtige nieuwe omloop in Kester. Maar dat wilt nog niet zeggen dat het seizoen er effectief er op zit. Zo reed Robin Bakens twee weken geleden nog de Loon-Plage strandcross mee en vorige week de finale van het Open Zeeuws Kampioenschap in Axel.

Dat strandcrossen Bakens wel ligt wisten we al langer, maar de hoog aangeschreven Loon-Plage strandcross is nog andere koek. De tijdstrainingen verliepen in ieder geval al tamelijk goed. Robin kon op een circuit van maar dan 3minuten lang een 4e tijd neerzetten.
Bij het oprijden naar de startbar werd het duidelijk dat een goede start héél belangrijk ging zijn. Er stonden maar liefst 67 piloten aan de start en daarvan enkele hele snelle namen. Een tweede plaats in de eerste bocht, achter GP piloot Maxime Renaux was het resultaat van een goede reactie aan het hek en een top prestatie van Bakens’ standaard 450cc Kawasaki. Na heel wat duels in de top-6 kon Bakens de 4e plaats bemachtigen in deze eerste manche van de drie.

In de tweede manche had Robin Bakens wederom een goede start. Maar de Kawasaki piloot was even de concentratie kwijt en viel in de eerste ronde, zo goed als het hele pak stak hem voorbij. Op dat moment was het all or nothing voor de Waaslander. Tijdens de wedstrijd had Bakens erg weinig tijd om op het pitboard te kijken, hij was dan ook erg verbaasd wanneer hij aan de finish aankwam en te horen kreeg dat hij nog als 5e was aangekomen.

In de derde manche krijgen we een weerspiegeling van de eerste manche, wederom een valpartij in de eerste ronde die meteen roet in het eten gooit en wederom een mooie comeback naar de 5e plaats. Deze 4-5-5 score was genoeg voor een 4e plaats algemeen in de Loon-Plage beachcross anno 2016.

De finale van het Open Zeeuws Kampioenschap in Axel stond vorige week op het programma, een race dicht bij huis dus voor Robin Bakens. Ondanks dat de Kawasaki piloot er elke korrel zand zou moeten weten liggen ging de tijdstrainingen helemaal niet vlot, dit met een 4e tijd tot gevolg. Niet slecht, maar het kon nog beter.

In de eerste manche was de start van de Herbalife gesteunde rijder niet super. Buiten de top-10 kwam hij uit de eerste bocht gereden. Bij het inhalen van het pak probeerde Bakens een nieuwe lijn, maar dat liep grandioos mis, zijn voorwiel schoot over de wal en de Kawasaki belande naast het circuit. Na nog een inhaalwedstrijd kwam Robin Bakens als 4e over de finish. Later kreeg hij nog te horen dat één van zijn concurrenten buiten klassement reed en hij als 3e werd geklasseerd.

In de tweede manche maakte Bakens het zichzelf een heel stuk makkelijker, kopstart en wegwezen. De eerste paar bochtjes was hij nog nerveus, maar daarna kon hij een leuk tempo te pakken krijgen en reed hij een mooie voorsprong bij elkaar. Deze overwinning in combinatie met zijn 3e plaats in de eerste reeks was ook goed genoeg voor de dag overwinning!

Dit persbericht is mogelijk gemaakt door: Arai Helmets, Gaerne Boots, Putoline motorcycle oils, Twin Air, No Limit Graphics, Acerbis, Spirit suspension, REV Training, Het Ploegske, Prodeals, Bakens Motoren, Scott goggles, Gebben Motoren, Van Venrooy, Van Hasselt Exhausts, De Witte-De Cauwer vers fruit groothandel.