Supercross keert terug naar Arnhem!

Supercross keert terug naar Arnhem!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Wie z’n geschiedenis kent weet dat de GelreDome in 2003 nog het strijdtoneel was van het Wereldkampioenschap Supercross. Dertien jaar na datum gebeurt dit nu opnieuw, ditmaal zullen piloten knokken voor punten in het Europees Supercross kampioenschap

Het ‘grootste theater van Nederland’, zoals de GelreDome in Arnhem nog wel wordt genoemd, zal uitgerust worden met een prachtig supercrossbaan. Een baan zoals we die enkel in de grootste Europese supercrossen en in Amerika zien. En op die baan is actie, met een aan een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid verzekerd!

Dit met een deelnemerslijst die bolstaat van de grote namen. Blikvangers op de affiche zijn Malcolm Stewart (AMA SX250 East Kampioen 2016), Romain Febvre (MXGP Wereldkampioen 2015) en Tim Gasjer (MX2 Wereldkampioen 2015 & MXGP Wereldkampioen 2016). Deze heren zullen tegenstand krijgen van een hele resem Europese supercross elite zoals Loic Rombaut, Matteo Bonini, Dominique Thury, Nick Kouwenberg, Jack Brunnel, …

Naast de supercross klasse is er ook nog een SX250 klasse, met o.a. Mike Kras, Nolan Cordens, Filippo Zonta, Kade Tinkler en Julien Lebeau., en ook nog een SX125 en SX85 klasse. Inschrijven kan trouwens ook nog steeds. Wij zijn alvast blij met de terugkeer van supercross naar de GelreDome!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties