X

Zien we voor 2017, 20 Grand Prix op de kalender?!

Het lijkt erop dat we volgend seizoen een wereldkampioenschap zullen krijgen van twintig Grand Prix manches. Dat blijkt toch uit een interview dat Youthstream President: Guiseppe Luongo had met onze collega van MXLarge. Daarin laat de promotor van het WK Motorcross eveneens verstaan dat er géén vervanging komt voor de Grand Prix in Matterley Basin, die nu de ‘Motocross of Nations’ zal organiseren.

Ondertussen weten we ook al dat het seizoen, zoals ondertussen al een stuk traditioneel getrouw, van start gaat in Losail (Qatar). Daarna trekt het hele circus met hebben en houden naar Indonesië om vervolgens ook nog Argentinië en Mexico af te werken.

Wat ook al hebben vernomen is dat na even afwezigheid de Zweedse Grand Prix in Uddevalla terug keert op de kalender. Dit geld eveneens ook voor de Portugese Grand Prix in Agueda en de Grand Prix van San Marino in Baldasserona. Rusland krijgt na dit jaars Junior WK, in 2017 een volwaardige Grand Prix in Orlyonok.

Daarbij ziet het ernaar uit dat de Grand Prix van Amerika in Charlotte zal doorgaan op Maandag. Dit om de moordende concurrentie met de NCAA (college) sporten op Vrijdag en Zaterdag te ontlopen en om niet in het vaarwater te komen van het NASCAR die eveneens op Zaterdagen en Zondagen racen. Het seizoen zou zeer waarschijnlijk z’n finale kennen in het Franse Villars-Sous-Ecot.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Twitter: Matthias_VE