X

Verslag + Video: Supercross Geneva!

Afgelopen weekend kon je met wat gepruts en gesukkel de Supercross van Genève bekijken. Ondanks de wonderen van het Internet en één globale wereld is het soms bijzonder jammer dat streams worden afgeschermd en worden voorbehouden voor één land en publiek. Nu die klaagzang buiten beschouwing gelaten is de Supercross van Geneva een klassieker op de Europese kalender! Dit jaar kon de organisatie ook weer rekenen op een sterk deelnemersveld. Met o.a. Justin Brayton, Marvin Musquin, Malcolm Stewart, Justin Barcia, Cedric Soubeyras, Arnaud Tonus, … kon de wedstrijd zelfs zonder schroom naast deze van Lille gaan staan.

De wedstrijd in Geneva was tevens ook de finale van het Frans Supercross kampioenschap. In de SX1 klasse was het uitkijken wie in het duel tussen Cedric Soubeyras en Thomas Ramette het laken naar zich toe zou trekken.

In de main event van dag 1 op vrijdag, zagen we topfavoriet Marvin Musquin een enorm slechte start nemen. Barcia, Teillet en Malcolm Stewart waren de heren die zich van voren melden. Valentin Teillet viel al snel wat terug in de rangorde terwijl Justin Brayton en Marvin Musquin zich opwerkte in het veld. Uiteindelijk zagen we de wedstrijd uitdraaien tot een duel tussen de vier top namen op de affiche. Justin Barcia die lange tijd het pak op sleeptouw had genomen, kreeg echter af te rekenen met armpump en moest de rol lossen, Malcolm Stewart ging in extremis nog voorbij de Suzuki piloot waardoor een vierde stek het hoogst haalbare was. Malcolm Stewart kwam echter niet meer in de buurt van Marvin Musquin en Justin Brayton, waardoor deze konden bikkelen voor één en twee. We kregen een leuk duel, waarin Marvin Musquin uiteindelijk de overwinning nam. Voor de Franse SX1 Titel deed Cedric Soubeyras dan weer een uitstekende zaak door op een zevende plaats te finishen, dit twee plaatsen boven Thomas Ramette die negende finishte.

in de main event op dag 2 op zaterdag, zagen we topfavoriet Marvin Musquin een betere start nemen als op dag één. De Fransman nestelde hem meteen in het spoor van leider Justin Brayton. Achter hun beide zagen we Thomas Ramette, Malcolm Stewart en Justin Barcia. Na enkele minuten wedstrijd zakte Thomas Ramette iets terug in de klassering wat ervoor zorgde dat we wederom, net als de dag voorheen, de vier grote namen van op de affiche voorin kregen. Justin Brayton gaf Marvin Musquin een mooi weerwerk. De kersverse MotoConcepts HRC Honda piloot verweerde zich als een duveltje in een weiwatervaatje, om zich uiteindelijk toch gewonnen te moeten geven. Maar dat het niet zonder moeite ging voor Marvin Musquin toonde het bijna fatale foutje op één van de ritmes, waar de Fransman naast de baan terecht kwam. Gelukkig kon hij nog net voor Justin Brayton de baan opkomen. Deze Brayton settelde voor een knappe tweede plaats en hield hem op deze manier uit het gerommel dat achter hem bezig was. Achter hem verzorgde namelijk Justin ‘BamBam’ Barcia en Malcolm ‘Mookie’ Stewart de show door elkaar het vuur aan de schenen te leggen. Beide reden op elkaar in en maakte met blokpasses het leven van mekaar enorm zuur. Maar wat de Joe Gibbs Racing piloot, Justin Barcia ook uit zijn hoed toverde, het mocht niet baten. Malcolm Stewart hield stand op de derde plaats en daarmee kregen we opnieuw hetzelfde podium als dat van dag één.


Voor de titel van Frans SX1 kampioen zagen we Thomas Ramette vijfde finishen net voor zijn grote concurrent Cedric Soubeyras. Dit was echter niet voldoende om de titel nog te kunnen clinchen. Cedric Soubeyras kroonde zich samen met het JPM Suzuki Racing team tot Frans SX1 kampioen. Dit team was in de SX2 klasse opnieuw aan het feest. Want daar namen ze de Franse SX2 titel met Florent Richier.

2016 Geneva Supercross Night #2 | SX2 – Main Event par gitanas-vaidila1