X

Anstie: Wij zijn niet enkel hier om er deel van uit te maken

Max Anstie word één van de “Rookies” in de MXGP klasse en zal de derde rijder gaan worden in het Rockstar Energy Husqvarna IceOne team naast Max Nagl en Gautier Paulin. De voormalige Grand Prix winnaar komt dus na zes seizoenen en in vijf verschillende teams en op vijf verschillende merken naar de MXGP klasse en heeft nu misschien wel de ideale thuis gevonden bij het team van Antti Phyrhonen. Voor het eerst sinds 2011 blijft Anstie ‘onder de radar’ te zitten wat betreft druk en verwachtingen zoals hij bij Suzuki, Honda Gariboldi, Steve Dixon’s team en Jacky Martens Husky team kende.

“Ja, dat is ook eens leuk, alhoewel ik niet anders behandeld word in het team. Ik ben niet de eerste, tweede of derde rijder in het team,” legt hij uit. “Antti is zeer professioneel en eerlijk hierover. Hij maakt plannen voor iedereen en ik weet dat ik de ervaring nog mis om de beste 450 rijder te zijn, maar ik ben op de juiste plaats om het te leren.”

“Ik probeer me daar ook mee op te werken, ik ben nu bij een team dat professioneel is en waar ik mij geen kopzorgen moet maken over iets en enkel alleen aan mijn rijden moet denken,” voegde hij er nog aan toe. “Er is gewoon altijd iemand om je te helpen op alle mogelijke manieren, voor mijn dieet, mijn programma ze hebben elk element klaar. Wij zijn niet enkel hier om er deel van uit te maken. En als je de workshop ziet, je kan er gewoon van de vloer eten. Ik dacht dat Kimi (Raikkonen teameigenaar) zelfs een F1 wagen aan het plafond ging hangen.

Anstie zit momenteel in de voorbereiding met de rest van het IceOne team en heeft toch al wat ronden opzitten met de FC450 in Frankrijk en zal dan terug richting België keren waar het team haar basis heeft om daarna wedstrijden in LaCapelle Marival en Hawkstone Park te gaan betwisten. De 23-jarige Anstie zegt dat de overgang van de FC250 naar de grotere FC450 goed en vlot verloopt, zeker omdat hij bij de zelfde fabrikant bleef. “We hebben al een heleboel goed werk verricht. Het is een voordeel geweest dat ik na de Naties meteen de motor al kon krijgen en dadelijk kon beginnen werken met het team. Dat was niet in 2015 het geval toen moest ik nog herstellen van een gebroken rug en schouder en de rest wat er nog was. Ik heb nu dingen kunnen doen veel meer in mijn richting. Ik veranderde bijna elk jaar van merk dus ditmaal was het een pak gemakkelijker voor mij.”

“Vanaf de eerste dag heb ik mijn 250 set-up naar de 450 overgebracht en werkte dan ook heel nauwkeurig met mijn suspension specialist om precies te doen wat we wilden bereiken met de motor. Vorig jaar in de MX2 was ik niet zo sterk en snel zoals ik moest zijn en we hadden dan ook probleem met het testen tijdens het seizoen. Het is dan ook mooi om onze tijd nu te nemen en op alle gebied er aan te werken.”

Anstie word dus één van de “rookies” in de MXGP klasse en er worden niet dadelijk verwachtingen op gesteld in zijn eerste jaar bij de grote jongens. “Iedereen zegt altijd dat hun pre-seizoen prima verlopen is, dus we zullen wel zien. Natuurlijk heb ik nog geen wedstrijd gereden met de 450 en word het dus afwachten, maar ik zit in een professioneel team nu met ook heel ervaren teamgenoten, “ zegt hij.” Ik heb nu ondervonden dat ik kan kijken en leren van Max en Gautier. Het zijn twee grote namen in de MXGP en ze hebben al met veel Factory Bikes gereden, ze weten dus goed met wat ze bezig zijn. Ik ben dan ook benieuwd om te zien waar we staan.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Husqvarna Images