Exclusief interview: Leon Van Gestel

Exclusief interview: Leon Van Gestel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Leon Van Gestel is van veel markten thuis. TV-commentator voor Play Sports, wedstrijdomroeper én journalist voor MXworld.be. Leon is meer vergeten over Motorcross dan de meesten onder ons er ooit over weten! Onze collega’s van Demotorsite.be wisten hem te strikken voor zijn visie op het nakende MXGP seizoen.

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende vraag. Leon, wie kroont zich volgens jou tot wereldkampioen MXGP?
Leon Van Gestel: “Een favoriet voor de wereldtitel naar voor schuiven is nooit makkelijk, maar in de MXGP-klasse opteer ik toch voor Antonio Cairoli. Die titel in de koningsklasse was lange tijd zowat ‘zijn’ titel, maar in 2015 en 2016 lukte het niet omwille van blessures. Ik verwacht dat, nu hij terug fit is, hij zeker een hoofdrol gaat spelen. Tegelijkertijd mag je ook regerend wereldkampioen Tim Gajser (HRC Honda) niet afschrijven. Maar vorig jaar had hij op veel momenten écht het geluk aan z’n zijde en kwam hij goed weg bij crashes. Of dat ook nu zo blijft, is koffiedik kijken.”

En wat met Jeffrey Herlings, de regerende wereldkampioen MX2?  Kan hij een rol spelen in de titelstrijd?
Leon Van Gestel:
“Ik durf toch de nodige vraagtekens bij Jeffrey Herlings te plaatsen. Zeker gezien z’n huidige handblessure. Ik ben er nog niet helemaal van overtuigd of hij in Qatar iets kan verrichten, laat staan dat hij vooraan zou meestrijden. Maar eens deze blessure geheeld is zal Herlings zeker een rol gaan spelen. Herlings zal supergemotiveerd zijn om Cairoli te kloppen, daar ben ik van overtuigd.”

Lees het volledige interview met the one and only Stingray hier.

Foto: Vepix

Uw reacties