X

Jeremy Seewer moet wennen aan favorietenrol in de MX2

Team Suzuki rijder Jeremy Seewer word nu stilletjes aan in de rol geduwd als favoriet voor het 2017 Wereldkampioenschap MX2, zeker nu 3-voudig Wereldkampioen Jeffery Herlings voor het eerst in zes jaar er niet zal bij zijn. De Vice-Wereldkampioen van 2016 is de laatste drie jaar gestegen in de ranking van plaats 10 naar 5 naar tenslotte 2. Hij zal dus nu heel waarschijnlijk het gevecht moeten aan gaan met Red Bull KTM rijder Pauls Jonass en Kemea Yamaha rijder Benoit Paturel om de troon van Herlings over te nemen.

“Het voelt een beetje raar aan en het is een tijdje geleden dat ik nog eens in die rol gezeten heb, maar aan de andere kant voelt het ook natuurlijk goed en heb ik er ook voor gewerkt om dit te bereiken…dus ik ben er klaar voor,” zegt de 22-jarige Suzuki rijder vanuit zijn basis in Spanje voor de start zijn laatste jaar MX2 klasse. “We zijn een paar maanden verder na het einde van het 2016 seizoen en ik heb dan ook tijd gehad om er over na te denken dat ik misschien wel één van de titel favorieten zal zijn voor de start van het 2017 seizoen. Ik heb dat gevoel alleen gehad op nationaal niveau in Zwitserland toen ik 85 en 125 reed, het geeft je toch wel een beetje extra druk voor wat gaat komen.”

“Ik moet gewoon op de zelfde manier te werk gaan zoals in 2016 en zonder Jeffrey zou ik kampioen geweest zijn, maar het is natuurlijk niet zo makkelijk !” voegde hij er nog aan toe. “Ik weet ook wel dat andere rijders ook hard zullen gaan werken en ook gaan rijden om te winnen.”

Seewer is momenteel aan het rijden in het zuiden van Europa met het volledig Suzuki team dat momenteel gehuisvest is aan de oostkust van Spanje voor de eerste Red Sands International Race dit komend weekend. De Zwitser heeft dan ook nog maar net de gloednieuwe factory RM-Z250 motor kunnen testen. “Vorig seizoen waren mijn start niet zo slecht maar soms had ik toch wel wat moeite en ging het niet zoals ik het wilde,” gaf hij toe. “Ik reed gisteren met mijn nieuwe motor met het blok van ’17 en die verschilt toch wat maar het voelde toch wel goed aan. Er zijn wel een paar punten om aan te passen, maar de handeling en de suspension past me echt goed. Op dit gebeid ben ik dan ook zeer tevreden.”

De #91 die dicht bij zijn eerste reekszege en Grand Prix overwinning in zijn thuisbasis het Zwitserse Fraunfeld was, zit nu samen met zijn MX2 teamgenoot Bas Vaessen als ook de nieuwe EMX Suzuki rijders Hunter Lawrence en Zach Pichon op het circuit. Suzuki General Manager Stefan Everts wil aan een bevorderde goeie teamgeest werken met de vier 250 rijders en met Kevin Strijbos en Arminas Jasikonis de 450 rijders. “Het is eigenlijk vrij indrukwekkend!” grapt Seewer. “Vijf Suzuki bestelwagens achter elkaar en hier gaan we… maar we hebben dan ook enkel gereden onder elkaar en dat is goed zo. Het is eigenlijk beter en veiliger in plaats dat er veel rijders op het circuit zitten op het zelfde moment.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki