X

Benoit Paturel start het kampioenschap met een podium

Onder de lichten op de omloop van Losail in Qatar is Benoit Paturel tweede geworden in de eerste MX2 GP van het nieuwe seizoen. Paturel kwam in beide manches als tweede aan na een rondenlang gevecht voor de overwinning dat duurde tot de laatste bocht. Alvin Ostlund werd vandaag 10e in de eindstand en Brent opende het seizoen met een 12e stek in de eindstand.

De eerste GP in Qatar vind traditioneel plaats onder kunstlicht maar de eerste manche werd verreden bij het vallen van de avond, waardoor de rijders snel wisselende omstandigheden voorgeschoteld kregen. Benoit had een degelijke start en reed in de aanvangsfase op de vijfde plaats. Al snel begon hij op te schuiven en reed na enkele ronden op de tweede plaats. Hij dichtte de kloof met Jonass en ging in de aanval voor de leiding, maar slaagde er niet in om de Let te passeren en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Alvin startte de wedstrijd op de 15e plaats en schoof op naar plaats 13. Brent van zijn kant had een slechte start en was in het begin buiten de top 20 te vinden. Hij ging andermaal nog in de fout maar finishte als 17e.

In de tweede reeks had Benoit opnieuw een goeie start. Ditmaal reed hij al vroeg in de wedstrijd op de tweede plaats en zette hij net zoals in de eerste manche de aanval op Jonass in met een mooi duel als gevolg. Met een grote inspanning in de slotronden zat Paturel in de mogelijkheid Jonass te passeren, maar na een klein foutje in de voorlaatste ronde verloor hij het contact en finishte als tweede, zo ook in de eindstand van de GP. Brent had in de tweede reeks een betere start en schoof op van de elfde naar de zevende plaats, wat goed was voor de twaalfde plaats in de daguitslag. Alvin reed opnieuw een degelijke wedstrijd en werd tiende. Hij vertrekt nu naar Indonesië op de tiende plaats in de tussenstand.


Benoit Paturel:
“ Dit is een goeie manier om het kampioenschap te starten. Ik heb alles geprobeerd om Pauls te passeren, maar hij was zeer sterk vandaag. Ik ben in beide manches pal in zijn wiel geëindigd, dus de snelheid is zeker aanwezig. Het seizoen is echter heel lang en met nog 18 wedstrijden te gaan zullen we zeker nog enkele mooie duels tussen ons krijgen. Het zal er op aankomen om telkens goed te finishen en uiteindelijk zal de meest constante rijder op het einde wereldkampioen worden.

Alvin Ostlund: “ Voordien had ik me voorgenomen om in de top 10 te finishen en dat is gelukt, dus ik ben vrij tevreden. Mijn starts waren niet zo goed en het was moeilijk om te passeren. Maar ik had wel een goed gevoel op de motor en kon de rijders voor mij makkelijk volgen, dus dat is positief. Ik hoorde dat de omloop volgende week iets meer zanderig zou zijn, dus daar kijk ik wel naar uit !

Brent Vandoninck: “ Ik ben niet tevreden met het resultaat van de eerste manche. Ik was bijna helemaal laatste bij de start en slaagde er niet in om rijders te passeren. Als je een rijder volgt zie je bijna niet wat er op je afkomt en maak je meer fouten. De snelheid was er wel, want telkens ik iemand passeerde kon ik onmiddellijk een kloof slaan. De tweede reeks ging een stuk beter en slaagde ik er wel in om plaatsen goed te maken. Ik kon sneller de rijders passeren en finishte als zevende, wat goed is.

Images @cdsimages