X

Cyril Genot in ADAC MX Masters met Falcon Motorsport

Seven Rider Management maakte vandaag de samenwerking tussen de jonge Belg Cyril Genot en het Duitse Falcon Motorsport bekend. Genot, 17, geldt al jaren als een groot talent maar de grote doorbraak bleef voorlopig uit. Over zijn potentieel bestaat echter geen twijfel. In 2013 stond hij in Lierop direct op het podium in zijn eerste EMX125 race. Twee jaar geleden won de Limburger de EMX125 wedstrijd in Lommel. 

Het Duitse sportmanagementbureau Seven, opgericht door ex-KTM sportbaas Winfried Kerschaggl geniet een goede reputatie en de plannen met Cyril zijn duidelijk. In 2017 zal Genot ADAC MX Masters rijden. Dit is de eerste stap om zich finaal te bewijzen op het hoogste niveau. De ADAC MX Masters combineren met studies – Cyril is bezig aan zijn laatste jaar aan het Koninklijk Atheneum van Tongeren- is bovendien een logische keuze. Genot is een goede leerling. Zowel hijzelf, zijn ouders als Seven hechten er dan ook veel belang aan dat hij eerst zijn studies afrondt vooraleer hij zich voltijds op een professionele carrière richt.

Nieuwe motor: KTM SX-F350

Falcon Motorsport stelde een programma op maat voor dat Cyril moet toelaten om zich verder te ontwikkelen als rijder. Met klare doelstellingen, maar zonder druk. Het hoge niveau van de ADAC MX Masters moet hem toelaten om aan zijn snelheid en zelfvertrouwen te werken terwijl hij zich verbetert op harde banen. Genot: “Ik ga de volledige ADAC MX Masters afwerken, daarnaast enkele wedstrijden in het Duits kampioenschap en de Dutch Masters of MX.” Als motor werd gekozen voor de KTM SX-F350.  “Voor mij is dat het beste van twee werelden. De KTM SX-F350 is wendbaar als een 250, en bijna net zo sterk als een 450.”

Falcon Motorsport staat bekend als een warm en gemoedelijk team waar professioneel wordt gewerkt. In het verleden liet het rijders zoals Dennis Ullrich, Henri Jacobi en Dominick Thury de volgende stap in hun loopbaan nemen. Een eerste kennismaking met de Duitse competitie staat volgend weekend op het programma dan vindt de Motorcross Wintercup in Dolle plaats. De start van de ADAC MX Masters vindt plaats in Fürstlich Drehna op 8 en 9 april.

Foto’s: Seven Rider Management