De Dycker domineert VLM Openingscross Helchteren!

De Dycker domineert VLM Openingscross Helchteren!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ergens was hij het aan zijn stand verplicht. Toch gaf Ken De Dycker (Van Boom-Suzuki) met twee reekszeges knap zijn visitekaartje af in de Helchterense VLM Openingscross! Ook nieuwkomer Cédric Grobben (Dam-KTM) acteerde op hoog niveau. Hij werd twee keer tweede. De Jonge Brit Daniel Thornhill (Cab Screens Husqvarna) werd verrassend derde.

Wesley Verheyen, de regerende VLM Inters Open kampioen, was als rapste weg in de eerste manche. Lang liet Ken De De Dycker er echter geen gras over groeien. De Dycker pakte na een mindere start  snel de leiding en zou die niet meer afstaan. Cédric Grobben, één van de grote favorieten in onze poll werd keurig tweede nadat hij als derde weg was. De Engelse gastrijder James Harrison was ook uitstekend op dreef. Net binnen de top-10 gestart rukte de jonge Cab Screens Husqvarna piloot op naar de derde plaats voor Verheyen. In de MX2 was Frederik Daenen afgetekend de sterkste.

In de tweede reeks moest Keeno enkele ronden Grobben voor zich dulden. De 21-jarige Limburger 
bevestigde al het goede dat hij vorig jaar al had laten zien in o.a. Olmen, Reet, Lummen en Sint-Huybrechts Lille. Tegen de routine van De Dycker moest Cédric weliswaar de duimen leggen. Ken reed zo opnieuw vlot naar de overwinning. Nu werd de teammaat van Harrison derde voor Salaets en Seronval. Een regelmatige Sven Breugelmans werd net na Seronval zesde dankzij een 7de en 9de plaats.

Winst voor Kevin Schellens in MX2
Thuisrijder Thomass Vermijl pakte in de tweede manche uit met een klinkende zege. Hij hield 17 seconden over op Kevin Schellens. Dankzij twee tweede plaatsen ging Schellens -vorig jaar 3de in de Inters MX2- wel met de dagoverwinning lopen! Een tevreden Frederik Daenen mocht mee op het dagpodium. Met 46 Inters aan de start, veel rijders in alle categorieën (pilotenparking 1 vol!) en leuke wedstrijden smaakt Helchteren zeker naar meer. Veelbelovend dus voor een spannend VLM seizoen! Volgende week trekt de VLM-karavaan naar Lommel.Inters MX1 Race 1
1. Ken De Dycker, 2. Cedric Grobben, 3. James Harrison, 4. Wesley Verheyen, 5. Jens Van Meer, 6. Daniel Tornhill, 7. Sven Breugelmans, 8. Kenny Janssens, 9. Steve Seronval, 10. Eric Foguenne

Inters MX1 Race 2
1. Ken De Dycker, 2. Cedric Grobben, 3. Daniel Tornhill, 4. Kristof Salaets, 5. Steve Seronval, 6. Roy Sillien, 7. Wouter Van Massenhoven, 8. Eric Foguenne, 9. Sven Breugelmans, 10. Kenny Janssens

Eindstand Inters MX1
1. Ken De Dycker 50, 2. Cedric Grobben 44, 3. Daniel Tornhill 35, 4. Kristof Salaets 28, 5. Steve Seronval 28, 6. Sven Breugelmans 26, 7. Jens Van Meer 25, 8. Roy Sillien 24, Eric Foguenne 24, 10. Kenny Janssens 24

Inters MX2 Race 1

1. Frederik Daenen, 2. Kevin Schellens, 3. Enzo Aerden, 4. Thallon Caspermans, 5. Anthony Guvrey, 6. Jeremy Joris, 7. Thomas Vermijl, 8. Muke Mellows, 9. Nick Peers, 10. Joshua Coleman

Inters

MX2 Race 2

1. Thomas Vermijl, 2. Kevin Schellens, 3. Bram Schoepen, 4. Guryev Anthony, 5. Nick Peers, 
6. Luke Mellows, 7. Enzo Aerden, 8. Frederik Daenen, 9. Jeremy Joris, 10. Joshua Coleman

Eindstand Inters MX2
1. Kevin Schellens 44, 2. Thomas Vermijl 39, 3. Frederik Daenen 38, 4. Guryev Anthony 34, 5. Enzo Aerden 34, 6. Bram Schoepen 30, 7. Nick Peers 28, 8. Luke Mellows 28, 9. Jeremy Joris 27, 10. Thallon Caspermans 27

Alle resultaten hier

Foto: Davide Messora

Uw reacties