X

Desalle kijkt positief naar de MXGP start

Vorig jaar rond deze tijd zaten Clement Desalle en het Monster Energy Kawasaki team naar de röntgenfoto’s en het medisch rapport te staren. De Belgische rijder had namelijk zijn linkerarm gebroken tijdens de Internationale wedstrijd in Valence en dat slecht twee weken voor de start van het Grand Prix seizoen in 2016. Afgezien van een verkoudheid waardoor zijn prestaties wat minder waren tijdens de Hawkstone Park wedstrijd een paar weken geleden is de voorbereiding van de 27-jarige Desalle bijna perfect verlopen.

Na zijn overwinning tijdens de internationale wedstrijd van LaCapelle is Desalle nu volledig gesetteld op de KX450F en met het in Nederland gebaseerde KRT team. De #25 verzamelde vorig seizoen twee podiumplaatsen en een eerste overwinning in het groen in wat toch wel een mislukt seizoen was na het herstel van zijn armbreuk en de vele complicaties. We hadden dan ook een gesprek met de voormalig vice-wereldkampioen en winnaar van twintig Grand Prix’s waardoor hij toch wel de meest succesvolle rijder was na Tony Cairoli dit decennium.

“Ik weet wat ik wil en ik heb mijn eigen karakter, zodat het niet altijd mogelijk is om mij goed te voelen elk weekend, maar ik probeer zoveel mogelijk mijn best te doen,” legt hij uit. “Vorig jaar bijvoorbeeld was ik niet zo positief toen we naar Assen gingen. Ik zag het circuit en ik ging terug naar het team en was zeker niet gelukkig. Maar elke keer als ik met de motor op het circuit kwam ging ik steeds sneller en sneller… en het eindigde met de GP winst in Assen. Zo ik moet wat positief blijven denken en dan weet ik dat dingen kunnen veranderen en verbeteren.”

Na Grand Prix’s te rijden op Honda en Suzuki in het verleden, voelt Desalle zich beter en beter op de KX450F motor. In 2016 zat hij niet zo regelmatig in de voorste gelederen van de MXGP zoals in de afgelopen zeven jaar, maar de Kawasaki-Desalle combinatie moet nog wat verder gerijpt en verrijkt worden. “Soms krijg je een nieuwe motor en is alles meteen goed en moet je maar een paar afstellingen wijzigen, maar we hadden vorig seizoen wel een heleboel werk te verrichten voor de motor en mezelf één waren. Maar ik voel dat we nu verder staan,” zegt hij.

Samen met Tony Cairoli, Tim Gajser, Romain Febvre, Gautier Paulin en misschien Max Nagl is Desalle de andere naam die in hoofden van veel mensen zit voor de strijd in het wereldkampioenschap. Maar toch blijft hij heel voorzichtig onder deze vooruitzichten. “Ik heb de ervaring en dit zal belangrijk zijn dit jaar omdat er negentien wedstrijden op het programma staan,” zegt hij. “Je moet fit zijn, constant zijn, geen blessures oplopen of conditie terugval hebben en dat is de sleutel voor een goeie start. Veel van deze dingen moeten meezitten en samen komen om een goed kampioenschap te rijden.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kawasaki