X

Exclusief: Jens Getteman over zijn ADAC overstap

De 23-jarige Jens Getteman heeft enkele turbulente jaren achter de rug. Jens liet klasseflitsen optekenen in het WK, toch ligt zijn volgende doel elders. Vorige vrijdag maakte de Oost-Vlaming bekend dat hij in Duitse dienst zal rijden voor Pfeil-Kawasaki.

Ik neem dat deze overeenkomst een hele opluchting is?
Jens Getteman:
“Dat is het zeker! Eigenlijk was mijn sportieve toekomst zowat de hele winter onduidelijk. Als je niet weet waar je terecht komt is het ook anders om te trainen en gemotiveerd te blijven. Jimmy Verburgh van FMX4ever heeft me enorm geholpen nadat ik vorig jaar met SilverAction brak. Ik heb met zijn steun dan enkele GP’s gereden maar we wisten dat ik met FMX4ever-KTM geen volledig WK kon rijden. Dankzij Pfeil-Kawasaki krijg ik een mooi programma aangeboden in een goed team. En van alle nationale kampioenschappen in Duitsland is de ADAC Masters zeker hoogste niveau.”

Hoe gaat jou programma met Pfeil Kawasaki er uit zien?
Getteman:
“Ik rij het volledige ADAC MX Masters kampioenschap, daarnaast ook de mooie Inter-DM wedstrijden en enkele MXGP races. Welke dat zijn, moeten we nog zien. Normaal start ik wel zeker in Valkenswaard. Jimmy Verburgh blijft me trouwens ook helpen, maar dan eerder als raadgever en manager.”

Je keert ook naar een vertrouwde omgeving terug want vroeger heb je nog in Duitsland gereden.
Getteman
: “Klopt. In de 85cc deden we ook ADAC, in 2008 werd ik er derde. De wedstrijden zijn uitstekend georganiseerd, mooi aangekleed ook en met veel publieke belangstelling. Ze hebben er ook heel toffe omlopen. Op 12 maart rijd ik in Frankenbach mijn eerste wedstrijd voor Pfeil Kawasaki. Dan volgt mijn eerste Inter-DM op 2 april, meteen de laatste generale repetitie voor de  opener van de ADAC MX Masters in Fürstlich Drehna.”

Wat is het doel van het team?
Getteman: 
“Er is geen absolute doelstelling van je moét dit of we verwachten dat. Zelf zou ik naturlijk graag kampioen worden. De erelijst is zeker niet mis, het zou cool zijn als ik daar tussen kan komen! Ik weet in ieder geval dat de banen in Duitsland mij wil liggen.”

We zagen je wel op dreef in de Supercross wedstrijden, komt daar een vervolg op?
Getteman:
“Eigenlijk had ik nog nooit echt supercross gereden maar dat is me 100% bevallen. Ik heb enorm geamuseerd in die supercrossen. Schijndel en Goes gingen al direct goed. Tijdens de Supercross in Herning kwam ik in de finale zelfs op het podium. En dat met een tweetakt, super! Het werd me wel duidelijk nu dat ik me ook in de toekomst meer op supercross wil richten. Dat was ook een belangrijk argument om voor Pfeil-Kawasaki en Duitsland te kiezen. We hebben nog niks afgesproken over het Duitse 2016/17 SX seizoen maar ik zou er graag aan de start staan.”

Hoe verloopt het eerste contact met de Kawasaki KX450F?
Getteman:
“Heel goed. Vorige zaterdag ben ik in Axel een eerste keer gaan rijden met de nieuwe motor. Eigenlijk zat het qua gevoel al direct juist. Nu kunnen we verder gaan met test en aanpassen zodat ik de Kawa helemaal naar mijn hand kan zetten. Ik heb er goesting in!”

Foto’s: Instagram Jens Getteman/RES AXel