X

Matiss Karro goes samba!

Na een desastreus 2016 seizoen met verschillende kwetsuren verkast Matiss Karro, 25, naar Brazilië. De sympathieke Let zal daar voor het Honda Mobil team uitkomen, zeg maar het officiële team van Honda Brazilië.

Karro krijgt Paulo Albert en Hector Assunção naast zich als teammaten. In 2008 werd Matiss junior MX2 wereldkampioen, hij behaalde in 2014 ook de Britse MX2 titel. In zijn STR-KTM periode, 2012 tot en met 2014, was Karro goed voor regelmatige top-10 noteringen in MXGP wereldkampioenschap. Vorig jaar schreef hij ook het Baltische Arenacross kampioenschap op zijn naam.

Karro zelf ziet het bij de Carioca’s helemaal zitten: “Het leven zelf is er heel aangenaam en in ieder geval een stuk warmer dan in Letland in deze periode van het jaar! Voor mij was dit een interessante aanbieding. Er wordt professioneel gewerkt en dit was een uitgelezen kans om opnieuw naar mijn beste niveau te groeien. Gelukkig hebben we nog wat tijd om ons goed voor te bereiden.”

Op 8 april begint het Arenacross kampioenschap dat over 5 wedstrijden wordt verreden. Op 7 mei begint dan de Brasileiro de Motocross ofwel de Braziliaanse MX serie over 8 races. Overige bekenden in Braziliaanse loondienst zijn: Jean Ramos (bekend uit de AMA) en Carlos Campano (Yamaha Generation) in MX1. De Brit Adam Chatfield reed vorig jaar al in Brazilië en zou uitkomen voor Dunes Racing in de MX2. Ook in de MX2 vinden we het Kawasaki team van de Balbi tweeling (Antonio en Mariana).

Foto: Wander Roberto / Vipcomm