X

Paturel probeert MX2 titel druk af te houden

Benoit Parurel word Frankrijk’s belangrijkste hoop in het FIM MX2 Wereldkampioenschap van 2017 en hoopt die verwachtingen dan ook in te lossen voor het Kemea Yamaha team dat uitkomt op Rinaldi getunde YZ250FM motoren. De altijd rustige Paturel werd derde in de MX2 campagne van 2016 na Jeremy Seewer en kampioen Jeffrey Herlings en word nu samen met de Zwitser en Pauls Jonass één van de favorieten om de vrij gekomen kroon van Herlings over te pakken.
“Het voelt OK,” zegt de 22-jarige Paturel. “Je moet gewoon je best doen in deze sport, want iedereen heeft het zelfde doel als je op dit niveau zit. Ik moet het race per race bekijken en proberen mijn rijden te evenaren van vorig seizoen.”

Paturel werkt en traint heel close met team trainer Jacky Vimond en teamgenoten Brent Van Doninck en Alvin Ostlund. Deze drie rijders hebben dan ook een goeie band met elkaar al is het toch Paturel die de meest ambities heeft voor een top resultaten te behalen in 2017. “We werken samen met Jacky en zijn ideeën en we hebben dan ook samen een leuke sfeer binnen in het team. “ zegt Benoit. “Het is geweldig voor mij om deze teamgenoten te hebben elke dag, wanneer ik een slecht dag heb trekken ze me er weer bovenop. We pushen elkaar tijdens de trainingen en dan gaat alles wat gemakkelijker.”

“Op papier finishte hij als derde vorig jaar en moet hij in staat zijn om voor de eerste plaats te vechten, maar die laatste stap is het moeilijkste,” zegt voormalig wereldkampioen en trainer Jacky Vimond. “De laatste stap gaat niet enkel over de snelheid, maar je moet ook mentaal sterk staan. Benoit is fysiek heel goed, dat heeft hij laten zien deze winter tijdens de fiets en conditie testen. Hij is ook wel snel maar het struikelblok is de geest. Hij heeft tot nu toe goed werk verricht, maar nu moet hij het nog doen in de races en dan heeft hij een goeie kans.”
Paturel pakte de bronzen medaille in 2016 met drie podiumplaatsen op de Yamaha ondanks de ziekte van zijn moeder halverwege het seizoen. “Het is nu anders… maar het team helpt mij zoveel mogelijk,” zegt hij na deze moeilijke periode. “Ik denk er veel over na wat er gebeurt is, maar ik zal mijn doel proberen te bereiken. Sinds mijn geboorte wilde ik wereldkampioen worden en als het dit jaar niet gebeurt dan misschien in de toekomst. Ik leef in het heden en bij elk moment dat er aankomt.”

Voor het eerst sinds 2009 zullen we het moeten doen zonder alleenheerser Jeffrey Herlings en de Red Bull KTM. Dit betekend dat de MX2 categorie een open strijd ga krijgen omdat de dominante Hollander naar de MXGP verhuisd. Maar zal Paturel van deze Herlings leegte kunnen genieten?

“Ja!” lacht hij. “Maar ik weet dat er een heleboel rijders heel goed zullen zijn en ik weet dat er een paar zullen zijn die een stap voorwaarts zullen zetten. Het zal moeilijk zijn zoals ieder jaar in het wereldkampioenschap en het niveau lijkt ook steeds naar omhoog te gaan. Ik zal het kampioenschap niet winnen in Qatar, ik moet gewoon elke race er staan.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha