Ryan Dungey heer en meester in Atlanta

Ryan Dungey heeft probleemloos de achtste wedstrijd van de AMA Monster Energy Supercross op zijn naam gezet. Het was voor Dungey zijn vijfde zege al in het Georgia Dome in Atlanta en komt daarmee op gelijke hoogte te staan als een Jeremy McGrath en Ricky Carmichael die ook vijf keer wisten te winnen in Atlanta.

De tweede plaats in Atlanta ging naar Monster Energy Kawasaki rijder Eli Tomac die pas als negende vertrok uit de start en zich toch kon opwerken naar de tweede plaats. Blake Baggett reed dan weer zijn beste race van het jaar en verzilverde die met de derde podiumplaats wat trouwens zijn eerste van het seizoen was. Voor Marvin Musquin ging het minder goed in Atlanta, na een minder goede start (13é) kwam hij nog wel wat terug maar meer dan een vijfde plaats zat er niet in voor de Fransman.

In de tussenstand kan Ryan Dungey na een paar mindere weken terug zijn voorsprong wat vergroten op zijn naaste concurrenten. Marvin Musquin staat nu op een 25 punten achterstand en Eli Tomac heeft er al 27 goed te maken op de Red Bull KTM rijder.

In de SX250 East Coast klasse kregen we de tweede wedstrijd van het kampioenschap. De zege in Atlanta ging naar Zach Osborne die meteen zijn allereerste zege uit zijn carrière pakte in de AMA Supercross series. De ex-GP rijder pakte niet alleen de winst maar word meteen ook de nieuwe leider in de tussenstand. Joey Savatgy die vorige week de zege pakte in Minneapolis viel met zijn vierde plaats net naast het podium. De Fransman Dylan Ferrandis die vorig weekend een knappe zesde plaats pakte werd in Atlanta pas als 18é afgevlagd.