X

Yannick Fabre vervangt Petrov voor GP van Argentinië

Petar Petrov zal de volgende WK ronde in Argentinië moeten missen. Vanwege zijn enkelblessure moet de Bulgaar immers nog  rust nemen. Omdat al het materiaal sowieso van Indonesië naar Patagonië doorreist moest het Monster Energy Kawasaki Racing MX2 Team op zoek naar een vervanger en die werd gevonden in de persoon van Yannick Fabre. 

Petar Petrov begon het seizoen gekwetst maar een val tijdens de openings GP in Qatar was er te veel aan. Gelukkig heeft Petar niets gebroken maar de ligamenten werden wel geraakt in de val daarom heeft hij nu dus rust nodig. “Ik kan wel fysiek blijven trainen waardoor ik dus wel fit zal zijn als ik over twee weken weer mag rijden,” aldus de sympathieke Kawasaki piloot.

De vervanger van Petrov wordt de 22-jarige Yannick Fabre. Fabre is afkomstig uit Marseille en heeft verscheidene regionale titels op zak. Dit voorjaar bleek hij ook al in goede doen. Toen Monster Energy Kawasaki Racing MX2 teameigenaar Jean-Jacques Luisetti invaller Fabre recent aan het werk zag was het meteen onder de indruk. “In elke GP willen we met drie rijders uitpakken. Yann had nooit de financiële mogelijkheden om buiten zijn regio te rijden maar hij heeft wel al vijf regionale titels gewonnen. Druk is er voor hem niet, dit is gewoon een kans voor een rijder die dat verdient. Volgens de planning zou Petrov eind volgende week weer kunnen rijden. Dan zullen we bekijken of hij klaar is om twee weken later in Mexico van start te gaan.”

Voor Yann Fabre is dit uiteraard een droom die uitkomt. Fabre zal in Villa la Angostura uitkomen naast Adam Sterry en Stephen Rubini.

Foto: Kawasaki