X

De Brexit van Kevin Wouts!

Nee, de Belgische Inters MX2 kampioen gaat niet in de politiek! Kevin Wouts kende ondanks een knap seizoen veel moeite om voor 2017 een team te vinden. Hoewel de sympathieke Hobokenaar zowel in de EMX250 als in de Belgian Masters of MX sterke resultaten neerzette, zoekt hij nu dus zijn heil over de plas. Wouts begint nu zondag aan zijn seizoen met de start van het Maxxis British Championship in Culham.

Wouts sloot het EMX250 vorig jaar als 5de af. Als amateur in een steeds professioneler kampioenschap scoorde hij ook vijf top-5 noteringen.

Zijn toenmalige team gaf er tijdens het seizoen de brui aan en Wouts moest dan ook alle zeilen bijzetten om in min of meer normale omstandigheden te blijven rijden. Van Belgische of Nederlandse zijde was er voor Kevin helaas weinig interesse.

Nu zondag staat de voormalige MX3 GP winnaar echter aan de start van de eerste ronde van het Maxxis British Championship met het Lombard Express Suzuki Team van Neil Prince. Wouts zal ook in Groot-Brittannië in de MX2 uitkomen. Daar moet hij het opnemen tegen o.a. Mel Pocock (Revo Husqvarna), Josiah Natzke (Hitachi KTM UK), Jay Wilson (I-fly JK Yamaha Racing), Harri Kullas (MVR-D Route 77 Energy Husqvarna), Martin Barr (Honda Racing), James Carpenter (Revo Husqvarna) en Ben Watson (Hitachi KTM UK). Kawasaki fabrieksrijder Adam Sterry doet dit jaar niet mee aan het Brits kampioenschap.

Wouts ging aan het eind van vorig seizoen onder het mes en zal straks voor het eerst in zes(!) maanden opnieuw een wedstrijd rijden. Hoge verwachtingen vanaf z’n Britse debuut zijn dan ook niet meteen realistisch. Toch hebben we er vertrouwen in dat het helemaal goed komt met ‘Woutske’. Hij voelt zich steeds beter op de Soes en dat er dit jaar veel zandbanen op de Maxxis British Championship kalender staan, is zeker niet in zijn nadeel. De Engelsen zijn bij deze gewaarschuwd!

Foto’s: Dave Jaquin / shotbyBavo