X

KEMEA Yamaha Official MX2 Race Report, GP3 Argentinië

Als er één wedstrijd op de kalender is waar iedereen volop naar uitkijkt, is het ongetwijfeld de GP van Argentinië. Met een prachtige omloop gelegen in het indrukwekkende landschap van Patagonië zijn zowel het circuit als de omgeving ideale locaties om te vertoeven.

Na de zware Indonesische GP kregen de rijders ditmaal een snel spectaculair, maar moeilijke omloop voorgeschoteld. In de eerste vrije training op zaterdag was Alvin volop bezig een goed gevoel te krijgen op de omloop toen een rijder voor hem net na een sprong ten val kwam. Hij kon hem niet meer ontwijken. Hij kwam zelf zwaar ten val en stootte hierbij hard zijn schouder en hoofd. Na onderzoek bleek hij geen grote blessures over te houden aan de val maar er werd besloten om niet meer van start te gaan.

In de kwalificatie reed Brent een sterke wedstrijd en kwam als vijfde over de streep. Benoit kende een slechte start en kwam pas als 25e over de streep bij de eerste doortocht. In zijn haast om zo snel mogelijk op te schuiven ging hij nog eens in de fout maar kwam sterk terug tot de elfde plaats.

Duizenden enthousiaste fans waren op zondag getuige van een spannende eerste manche met een mooi duel voor de tweede plaats. Na een degelijke start schoof Paturel al snel door naar de tweede plaats. Eens hij daar was probeerde hij het gat met leider Jonass dicht te rijden maar hij kwam nooit in zijn wiel. Ook Brent had een degelijke start en reed in de aanvangsfase net buiten de top 10. Met een strak tempo klom hij op om als zevende te eindigen.

In de tweede reeks had Benoit een barslechte start. Aan het eerste timing punt lag de Fransman op de 27e positie maar begon al snel aan een indrukwekkende remonte. Na 7 ronden lag hij op de 11e plaats toen hij in de fout ging en opnieuw enkele plaatsen verloor. Hij gaf echter niet op en kwam uiteindelijk nog terug tot de negende plaats. Hiermee werd hij vierde in de eindstand. In de tussenstand van het WK zakt Benoit naar de derde plaats met nu 6 punten achterstand op de leider. Brent had opnieuw een goeie start en reed een sterke wedstrijd. Hij kwam als zesde over de streep en werd zo zevende in de daguitslag. In de tussenstand van het WK klimt Brent echter naar de zesde plaats.

Benoit Paturel: “ De eerste manche was goed. Ik had een deftige start en kwam al snel op de tweede plaats. In de start van de tweede reeks kwam ik in aanraking met een andere rijder en raakte ik buiten de baan. Aanvankelijk kwam ik vrij goed terug maar door die val verloor ik opnieuw enkele plaatsen. Ik heb alles gegeven en geprobeerd zoveel mogelijk punten te sprokkelen. De snelheid was goed maar er zat veel meer in… Ik kijk al uit naar Mexico om daar 2 constante resultaten neer te zetten. Ik heb goeie herinneringen daar want ik finishte daar 2 jaar terug op het podium.”


Brent Vandoninck:
“ Ik ben tevreden over mijn weekend. Ondanks dat ik een beetje ziek was dit weekend kon ik twee constante wedstrijden rijden en waren ook mijn starts reeds een pak beter. Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik maar 7e ben in de daguitslag… Ik had gehoopt dat ik dichter bij de top 5 zou zitten met deze resultaten. Na vorig jaar die zo tegenviel moet ik terug vertrouwen krijgen als ik met de top 5 meedoe. Ik voelde mij nerveus toen ik zo vooraan reed maar ik heb dit nodig om er terug aan te wennen. Ik moet de flow die ik op training heb nog kunnen overzetten naar de wedstrijden zodat ik zoals op training kan rijden. Ik heb wel het gevoel dat er progressie inzit dus laat ons stap voor stap terug opbouwen.”


Alvin Ostlund:
“ Het is een ongelukkige situatie… Er was iemand voor mij gecrasht en ik landde pal op zijn motor. Mijn schouderblad is iets verschoven geweest en ik kreeg de opdracht van de dokter om te rusten. Het kon erger geweest zijn maar ik haat het om de wedstrijden vanaf de zijlijn te bekijken. Ik zal er nu alles aan doen om de schouder te laten genezen. Ik heb geen idee hoelang ik out zal zijn maar we zullen zien wat mogelijk is voor Mexico.”

Images @shotbybavo