X

Nicholls en Watson aan het feest in Maxxis – Culham

Hitachi KTM UK rijders Jake Nicholls en Ben Watson domineerden de eerste ronde van het Maxxis British Championship in Culham! Nicholls (1-1) klopte in de MX1 de Ier Graeme Irwin (4-3) en de Fransman Steven Lenoir (2-5).

Na de erg zware Indonesische GP moesten Nicholls en Watson weer op een modderige baan racen. In de MX1 kreeg Nicholls, die goed uit de voeten kan in dit soort omstandigheden, weinig weerwerk. Jake reed vlot naar twee reekszeges. In de eerste reeks werd Steven Lenoir tweede voor Elliot Banks-Browne, Irwin en Kristian Whatley. In de tweede manche ging Nicholls van start tot finish aan de leiding. De ervaren Brad Anderson was nu tweede, Irwin derde.

Harri Kullas was de vroege leider in de eerste MX2 race maakt Ben Watson maakte de karwei rustig af. Kullas werd wel nog tweede voor Hitachi KTM UK nieuwkomer, pas overgekomen uit Nieuw-Zeeland, Josiah Natzke. Ook in de tweede manche kwam Watson al vroeg aan de leiding. Martin Barr zette zijn dramatische eerste race recht met een knappe tweede plaats. Kullas had genoeg aan een 8ste plaats voor de tweede plek op het eindpodium. De verrassende Brad Todd (5-5) haalde zijn eerste keer ‘the box’ in het Maxxis British championship.

Alle resultaten hier.

Foto: Ray Archer