X

Preview ONK Motorcross Mill, 11 en 12 maart

Circuitpark De Kuilen in Mill vormt dit weekend  het decor voor de tweede ronde van het ONK. Op zaterdag komen de jeugdklassen van 65cc t/m 85cc en de NK MX 1 Cup aan de start. Het hoofdprogramma is het ONK op zondag.

In Mill gaan de ONK 125cc, ONK MX2 en ONK MX1 categorieën aan de slag. Daarnaast wordt gereden in NK MX2 Cup. Voor de niet-insider zeggen die klassen misschien niet veel, maar het zijn uiterst belangrijke klassen waarin de rijders een startplaats kunnen afdwingen voor de Dutch Masters of Motorcross, na de Grand Prix’s de belangrijkste Internationale MX competitie die in Nederland wordt verreden!

Jong talent
In de jeugdwedstrijden op zaterdag treden vele jonge talenten aan uit zowel binnen- als buitenland. Coureurs in de dop waarvan velen nu al de nodige ervaring hebben opgedaan in de internationale competities. Het staat buiten kijf dat diverse rijders die in Mill starten toekomstige wereldtoppers worden.

ONK Solo
In de ONK 125cc klasse rijdt ook Raivo Dankers uit Heesch mee. Hij is de jongste telg van het in Cuijk gevestigde HSF Logistics Motorsport team. Raivo werd in 2015 zowel Europees als Wereldkampioen in de 85cc. Maar ook Loeka Thonies uit Boekel en Rick Wennekes uit Haps zijn van de partij in deze klasse.

In de MX2 prijken de namen van alle wereldtoppers op de lijst van licentiehouders, maar die zijn zeker niet allemaal van de partij en zij mogen zelfs niet eens dergelijke wedstrijden rijden van hun teams, het WK is immers hoofdzaak. Maar ongetwijfeld zullen vele toppers van de partij zijn en in ieder geval is Kay Ebben uit Wilbertoord erbij. Hij rijdt in een nieuw team met een Van de Laar machine en Kay heeft plannen om zowel de Dutch Masters als de Europese EMX te gaan rijden. Om zich optimaal voor te bereiden komt hij graag in zijn thuiswedstrijd aan de start.

In de zwaarste klasse, de MX1, rijden ook vele toppers. Maar ook hiervoor is van toepassing dat nog niet zeker is wie er allemaal daadwerkelijk van start zullen gaan. Vijfvoudig IMBA kampioen John Cuppen zal er in ieder geval wel bij zijn liet hij weten. De 24-jarige rijder uit Escharen behoort ook tot het HSF Logistics Motorsport team, en John gaat dit jaar het EMX 300 betwisten en wil ook de Dutch Masters rijden. Ongetwijfeld worden de manches in deze klasse meer dan de moeite waard!

Laagdrempelig
Organisator MSC Mill maakt het voor het publiek bijzonder aantrekkelijk en laagdrempelig met lage entreeprijzen van slechts €5 voor volwassenen, voor jeugd van 6 t/m 12 jaar is de entree € 2,50 en deze prijzen gelden voor beide dagen. Op zowel zaterdag als op zondag beginnen de trainingen om 8.30uur, de wedstrijden beginnen om 11.15uur. Parkeren kan men dichtbij de baan en uiteraard is er voldoende gelegenheid voor een hapje en een drankje in een verwarmde tent.

Foto: Offroad ProRacing, MSC Mille