Seronval toont zich sterk op VLM in Vorselaar!

Seronval toont zich sterk op VLM in Vorselaar!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Door de afgelastingen van de andere federaties kon de VLM opnieuw rekenen op een goed gevulde Inters reeks. Met meer dan 40 stonden ze aan het starthek en daartussen ook ‘wildcards’ als Wietse ‘WackoBracko’ Brackman die van de afgelasting van de MCLB gebruik maakte om van de sfeer in de VLM te komen proeven.

Het werd echter een glorie dag voor een andere man met een MCLB achtergrond. De voormalige MCLB piloot Steve Seronval die dit jaar in de VLM uitkomt voor Racing Center Deurne wist in Vorselaar beide manches te winnen! In de eerste manche nam de KTM piloot de kopstart en daarna zag de concurrentie hem niet meer terug. Achter hem was er wel heel wat te beleven. Wietse Brackman, Jonathan Banken op een MX2 machine en Kevin van Geldorp vochten om de resterende podiumplaatsen. Een duel dat werd gewonnen door Jonathan Banken, Wietse Brackman en Kevin van Geldorp. De top vijf werd vervolledig door Wouter Van Massenhoven, hij knokte zich terug vanop de achtste stek.

In de twee manche kregen we een vergelijkbaar scenario voor Steve Seronval. Opnieuw wist hij de wedstrijd van kop tot finish te leiden. Achter hem was er opnieuw heel wat schermutselingen. Dylan Verleysen die op de tweede plaats startte viel al snel terug waardoor Wesley Verheyen, Kevin van Geldorp en Jens van Meer voor de podium plaatsen konden knokken. Een gevecht dat Wesley Verheyen al snel naar zich toe trok. Het duel om de derde plaats werd dan uiteindelijk gewonnen om Jens van Meer voor Kevin van Geldorp. De vijfde stek ging net zoals in de eerste reeks naar Wouter Van Massenhoven.

Reeks 1 – VLM Vorselaar
1. SERONVAL STEVE +0.000
2. BANKEN JONATHAN +9.947
3. BRACKMAN WIETSE +15.760
4. VAN GELDORP KEVIN +21.654
5. VAN MASSENHOVEN WOUTER +25.855
6. CAMBRÈ JILANI +29.179
7. COOLS DAVID +39.325
8. SCHOEPEN BRAM +44.103
9. SALAETS JONAS +50.016
10. DE BEUCKELAER STEVEN +52.554
Reeks 2 – VLM Vorselaar
1. SERONVAL STEVE +0.000
2. VERHEYEN WESLEY +5.554
3. VAN MEER JENS +7.392
4. VAN GELDORP KEVIN +11.748
5. VAN MASSENHOVEN WOUTER +14.063
6. BANKEN JONATHAN +14.683
7. VAN MIEGHEM JORDI +17.321
8. JANSSENS KENNY +23.851
9. VROMANS DIETER +32.363
10. VERLEYSEN DYLAN +34.179
Daguitslag Inters MX1-MX3
1. SERONVAL STEVE 50 Ptn
2. VAN GELDORP KEVIN 38 Ptn
3. VAN MASSENHOVEN WOUTER 34 Ptn
4. VAN MEER JENS 33 Ptn
5. BRACKMAN WIETSE 31 Ptn
Daguitslag Inters MX2
1. BANKEN JONATHAN 50 Ptn
2. COOLS DAVID 40 Ptn
3. VAN MIEGHEM JORDI 37 Ptn
4. VROMANS DIETER 36 Ptn
5. SCHOEPEN BRAM 35 Ptn

In Vorselaar werden ook de eerste proeven van het seizoen verreden en dit voor recreanten, juniors open, Nationalen open en zijspannen. In de klasse van de recreanten die samen rijden met de daglicenties, wist Rudi Stroeckx zich tweemaal als eerste recreant te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat hij 50 punten op zijn totaal kan schrijven en dat voor Sven Adams die een derde en een tweede stek optekenen (42 ptn). Ronny Hermans eindige eveneens op 42 punten en dat met een tweede en een derde stek.

Bij de Juniors Open deed Bjorn van der Elst een goede zaal in de MX2 klasse door beide manches de beste te zijn in de klasse, en de daarbij behorende 50punten binnen te hengelen. Z’n dichtste concurrenten in deze klasse: Jarne Bogaerts haalde 44 punten en Nick Spannenburg haalde de derde plaats in het dagklassement met 36 punten. In de MX1-MX3 klasse was de sterkste in deze eerste BK proef van het seizoen Dethier Christophe hij haalde 43 punten door een manche te winnen en éénmaal vierde te finishen in zijn klasse. Z’n concurrenten op plaats twee en drie: Jonathan de Smet en Arne Vankrunckelsvel behaalde één punt minder met 42 punten.

Als we kijken bij de Nationale MX2 klasse dan zien we dat daar Brent Aerden de beste dag had met 50 punten. Daarmee scoorde hij 6 punten meer dan Arno van Mieghem en alreeds 12 punten meer dan Alexander Verbeeck die derde eindigde en Jordi Kenzler die vierde werd geklasseerd in het dagklassement. In de MX1 klasse toonde Martin Vermijl zich de sterkste met 41 punten (25+16), daarmee wist hij één punt meer te verzamelen dan de heren Mathias Buytaert en Glenn Rosiers die met 40 punten twee en drie wisten te eindigen in het dag klassement van Vorselaar!

De zijspan jongens hadden vandaag op proef en deze werd gewonnen door ‘Gielkens Nicky – Djordy’. Zij wisten 45 punten te verzamelen met een reeksoverwinning en een derde stek. De mannen op de tweede stek ‘Glenn van der Schraelen – Peter Verlinden’ verzamelde 42 punten met een tweede en een derde plaats in de reeksen. Het podium werd vervolledigd door het duo ‘Christian Corthout – Dave Gorris’ met 40 punten.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Brent Verheyen (Brentmxpics)

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …