X

Short-interview: Kevin Wouts in Groot-Brittannië

Dit weekend is naast het Belgisch kampioenschap ook het Brits kampioenschap van start gegaan. Jake Nicholls won beide reeksen in de MX1 klasse maar ook Kevin Wouts stond in de MX2 aan de start in Culham Moto Park.

Dit weekend was de eerste wedstrijd voor het Maxxis British championship en voor je nieuwe team, hoe is je weekend verlopen?
Kevin Wouts: “Het weekend is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Het heeft daar heel het weekend geregend. Dus was het parcours echt moeilijk berijdbaar, met 1 fatsoenlijke lijn. Ik kwam de eerste reeks in de middenmoot de eerste bocht door. Bij het insturen van de 2de bocht viel de motor stil. Dus moest ik als laatste aan de wedstrijd beginnen. Na 10 min reed ik op de 15de plaats en was mijn tempo wel ‘OK’, totdat ik met een andere rijder in de lucht in contact kwam en er goed afging. Alles was zowat krom en kapot aan de motor door die val, verder rijden was geen optie. De tweede reeks was van korte duur want in de eerste ronde kreeg ik een steen tussen de ketting en brak deze in twee, einde verhaal voor die dag.”

Hoe ben je terecht gekomen bij Lombard Suzuki?
Wouts: “Vorig jaar op het einde van het seizoen heeft Neil Prince, de teammanager mij gecontacteerd, zo is de bal aan het rollen gegaan. De rest van het verhaal is zoals gewoonlijk verlopen”

Enkele jaren geleden heb je deelgenomen aan het MXGP-kampioenschap, is dit nog steeds het doel om je daar opnieuw te laten zien?
Wouts: “Ik heb in 2009 en 2010 MXGP gereden, ja. Dat was een hele mooie ervaring maar eigelijk heb ik die stap te vroeg gezet. Ik was toen nog niet sterk en snel genoeg. Om in de toekomst nog aan de bak te geraken in de GP’s is het er niet makkelijker op geworden. Ik werk fulltime sinds 3 jaar en om dan aansluiting te krijgen in die klasse is echt niet simpel. Het niveau daar is echt niet normaal. Als je langs de kant staat denken de meeste mensen al, ‘wow die gaan hard!’. Maar eigelijk besef je het pas als je er eens aan deelneemt hoe hard het er echt aan toe gaat.”

Wat zijn voor jou nu de volgende wedstrijden?
Wouts: “Ik rijd ook de Dutch Masters of Motocross in Oss mee op 26 maart. Daarna is het weer richting Engeland voor de tweede ronde van de Maxxis in Lyng op 9 april.”


Veel succes!

Wouts: “Merci! Hoe waren de foto’s?”

Zoals in een kuuroord, maar dan zonder sjieke madammen… En na ne mud pack!
Wouts:
“Dat schijnt heel gezond te zijn, dus da’s ook al iets!”

Tekst: Yente Dourte
Foto’s:
Adam Duckworth