X

VLM: 59 Inters zakten af naar de Keiheuvel!!

Voor de VLM is de wedstrijd op de Keiheuvel, georganiseerd door Dirk Saelen van Diga, al jaar en dag een vaste waarde op de kalender! Dat laat zich ook zien in de deelnemersaantallen! Met maar liefst 59 inters was de organisatie genoodzaakt om ze te splitsen in een MX2 en MX1 klasse.

In de MX2 kregen de vaste VLM-piloten het gezelschap van Miro Sihvonen. De Diga-KTM piloot beet de eerste manche echter wel in het stof tegen Jonathan Banken. De vaste waarde van de VLM wist door snelle en regelmatige ronden, een van de vierde oprukkende Miro Sihvonen achter zich te houden. Achter deze beide heren zagen we Dieter Vromans die op een tweede plaats gestart was en in de derde ronde Miro Shivonen alreeds voorbij had zien komen, op plaats drie finishen. De top vijf werd vervolledigd met Jordi van Mieghem en Michael Kratzer.

De tweede manche zagen we ‘thuispiloot’ Miro Sihvonen een verschrikkelijke start nemen. Terwijl concurrent Jonathan Banken begon aan de uitbouw van z’n voorsprong op de eerste achtervolgers, begon Miro Sihvonen aan z’n verwoede achtervolging. De Diga-KTM piloot nam de ene tegenstander na de andere te grazen, dit zorgde ervoor dat hij al snel in het wiel van leider Jonathan Banken belande. Beide vochten om wat ze waard waren maar met nog zo’n kwart wedstrijd te gaan ging Miro Sihvonen op en over Banken, die zijn meerdere in dit talent moest erkennen. Dieter Vromans die eveneens vanuit de achtergrond zich naar voor moest knokken zag zijn inhaal wedstrijd beloond met een knappe derde plaats. Opnieuw wist Jordi van Mieghem vierde te finishen voor Michael Kratzer.

Uitslag Reeks 1 – Keiheuvel
1. BANKEN JONATHAN
2. SIHVONEN MIRO +8.713
3. VROMANS DIETER +18.865
4. VAN MIEGHEM JORDI +44.626
5. SCHELLENS KEVIN +53.644
Uitslag Reeks 2 – Keiheuvel
1. SIHVONEN MIRO
2. BANKEN JONATHAN +21.876
3. VROMANS DIETER +1:08.998
4. VAN MIEGHEM JORDI +1:38.791
5. KRATZER MICHAEL +1:52.003


In de MX1 klasse geen Ken De Dycker. Hij werkte een trainingsstage af in Italië. Dat zorgde dat Cedric Grobben de torenhoge favoriet was voor deze wedstrijd. Een favorietenrol die de jongeman dan ook waarmaakte. In de eerste manche was het echter Wesley Verheyen die best weg was. Het duurde echter slechts drie ronden voordat Cedric Grobben de situatie voor hem recht zette. De DAM KTM Piloot koos het ruime sop, achter hem kon Wesley Verheyen z’n tweede stek vasthouden en dat voor Kenny Janssens die gedurende wedstrijd te maken kreeg met Steve Seronval en Jelle Grade. Smets Greg finishte knap vierde voor een ontketende, van buiten de top vijftien teruggekeerde Roy Sillien.

De tweede manche startte met een desastreuze start voor Cedric Grobben. Terwijl de winnaar van de eerste manche tandenknarste vanwege z’n matige start, kraaide Kevin van Geldorp victorie. Maar dit duurde voor hem helaas niet lang. Van Geldorp zag al snel Seronval en Van Massenhoven voorbij komen. Ondertussen toonde Cedric Grobben z’n intrinsiek talent en vloog hij in geen tijd naar de derde plaats en zelfs naar plaats twee voorbij Wouter Van Massenhoven. Het was dan voor elke aanwezige dan ook al duidelijk dat Steve Seronval een detail zou worden naar Cedric Grobben’ tweede reeksoverwinning op de Keiheuvel. De DAM KTM piloot Grobben ging z’n Waalse concurrent op de “KTM Deurne Racing Center motor” voorbij. De tweede reeksoverwinning van Cedric Grobben had iets meer voeten in de aarde als de eerste maar smaakte daardoor zeker niet minder zoet. Op de tweede plaats kreeg op enkele ronden van het einde Steve Seronval nog Kristof Salaets op bezoek die hem beroofde van zijn tweede plaats. Hierdoor viel de sympathieke meervoudig MCLB-kampioen terug naar de derde stek. Dat voor Jens van Meer en Wouter Van Massenhoven die de top vijf compleet maakten.

Uitslag Reeks 1 – Keiheuvel
1. GROBBEN CEDRIC
2. VERHEYEN WESLEY +8.948
3. JANSSENS KENNY +16.646
4. SMETS GREG +23.394
5. SILLIEN ROY +24.435
Uitslag Reeks 2 – Keiheuvel
1. GROBBEN CEDRIC
2. SALAETS KRISROF +18.518
3. SERONVAL STEVE +26.967
4. VAN MEER JENS +44.579
5. VAN MASSENHOVEN WOUTER +52.337
Totaaluitslag Inters MX2 – VLM Keiheuvel
1. SIHVONEN MIRO 47 ptn
2. BANKEN JONATHAN 47 ptn
3. VROMANS DIETER 40 ptn
4. VAN MIEGHEM JORDI 36 ptn
5. KRATZER MICHAEL 31 ptn
Totaaluitslag Inters MX1 – VLM Keiheuvel
1. GROBBEN CEDRIC 50 ptn
2. SALAETS KRISROF 35 ptn
3. SERONVAL STEVE 35 ptn
4. JANSSENS KENNY 35 ptn
5. VAN MEER JENS 32 ptn

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Brent Verheyen