X

VMCF: Roy Sillien heerst in Mendonkdreef!

Eindelijk kon ook de VMCF het nieuwe seizoen op gang brengen en dat bracht dan ook een grote menigte rijders op die op de Wachtebeekse Mendonkdreef hun eerste volledige race van het seizoen konden afwerken. De toeschouwers werden op hun wenken bediend want er werd loeiend hard gereden op de moeilijke omloop. Roy Sillien beloonde hier zijn sterk voorseizoen met een loepzuivere dubbele reekszege.

Er werden ook bij de inters geen geschenken uitgedeeld want Frederic Weigert gaf meteen zijn visitekaartje af door de kopstart te pakken voor Mark Boot en Roy Sillien. Minder goed verging het intussen favorieten Roel Geurts en Vincent Collet die vrij snel de handdoek moesten werpen. Het tempo werd vooraan nog wat opgevoerd door Axel Nijs en Jerome Benonit die zich onmiddellijk in de strijd om de reekszege gooiden. Maar Roy Sillien was net nog een streep sneller want de Suzuki-rijder pakte in de derde ronde de leiding voor zjjn teamgenoot Mark Boot en Axel Nijs die allen had afgerekend met Frederic Weigert.

Jeremy Joris behaalde zijn eerste MX2 zege in Wachtebeke!

In de achtervolging liep het intussen fout voor de brit Dean Colan en Eli Helsen die tegen de grond smakten. Roy Sillien reed vlot weg van de tegenstand waar Mark Boot en Axel Nijs het duel niet schuwden. Het duel zou pas eindigen nadat Axel Nijs even onderuit ging maar een ronde later zag Mark Boot dan weer zijn voorvork in de prak draaien. Nijs pakte toch weer de tweede plaats voor Jerome Benonit die Frederic Weigert pas in de voorlaatste ronde kon terug pakken. Jeremy Joris verbaasde met een vijfde plaats voor Junior Slegers en Mark Boot.

Ook in de slotreeks zagen de toeschouwers titelverdediger Vincent Collet reeds in de eerste ronde naar het rennerspark oprijden. Opnieuw was Frederic Weigert snel vertrokken maar in de tweede bocht ging het meteen hard tegen onzacht met Roy Sillien en Donny Schmidt die alle registers open trokken. Ook Mark Boot deelde opnieuw in de klappen want de Nederlander ging bijzonder hard neer en zou pas een halve ronde na de andere de omloop opnieuw oprijden.

Roy Sillien was intussen aan de leiding verschenen met Axel Nijs op de hielen voor Donny schmidt en David Foguenne. Tegen Sillien was niemand opgewassen en zijn voorsprong werd alleen maar groter toen ook Axel Nijs met een kettingbreuk te voet werd gesteld. David Foguenne kreeg zo de tweede plaats in handen en de jongste van de Fogy’s plooide nog enkel voor een verbazende Stef Bastaens die de race van zijn leven neerzette. Nochtans kwam ook Jerome Benonit nog op de deur kloppen maar de Maris-rijder slaagde niet in zijn opzet. Roy Sillien won zo ook de slotreeks voor Stef Bastaens en David Foguenne. Jerome Benonit werd knap vierde voor Eric Foguenne die in de laatste ronden voorbij Jeremy Joris en Donny Schmidt was gekomen.

De eerste eindzege van het seizoen voor Roy Sillien was meteen een feit. Hij haalde het in de A-klasse voor Jerome Benonit en David Foguenne. In de B-klasse domineerde Stef Bastaens de race voor Glenn Bielen en Donny Vandekerkhove. In de MX2-klasse zag Jeremy Joris zijn doorzetting beloond met de zege voor Mark Boot die na een enorme remonte nog tweede werd. Tim Wirtz sloot de top drie af.

Volgend weekend blijft de VMCF in Oost-Vlaanderen want dan staat de zandomloop van Assenede op het programma!

Reeks 1 Inters MX1
1. Roy Sillien
2. Axel Nijs
3. Jerome Benonit
4. Frederic Weigert
5. Jeremy Joris

Reeks 2 Inters MX1
1. Roy Sillien
2. Stef Bastaens
3. David Foguenne
4. Jerome Benonit
5. Eric Foguenne

Eindstand Inters MX1
1. Roy Sillien
2. Jerome Benonit
3. David Foguenne
4. Frederic Weigert
5. Eric Foguenne

Eindstand Inters MX2
1. Jeremy Joris
2. Mark Boot
3. Tim Wirtz

Inters B
1. Stef Bastaens
2. Glenn Bielen
3. Donny Vandekerkhove

Tekst: Heikki Declercq
Foto’s: Facebook Roy Sillien, Louie Wouters Fotografie