X

Voorbeschouwing VLM Arendonk!

Motoren en Arendonk dat gaat al jarenlang samen. De VLM cross van aanstaande zondag, georganiseerd door de Deltacrossers is dan ook een begrip!  Iedereen is van harte welkom op het circuit aan de Roobeek maar inwoners van Arendonk komen er gratis in!

Na de zware zandbak van de Keiheuvel een compleet ander decor dit weekend voor de JMS en VLM rijders. De bekende omloop aan de Nieuwedijk heeft een typische ondergrond van maïsland. Traditioneel is Arendonk ook een vaste afspraak op de zijspankalender dat is nu niet anders want circuit de Roobeek ontvangt de zijspanrijders  voor hun tweede kampioenschapsproef! De eerste wedstrijd werd daar gewonnen door de Gielkens brothers.

Bij de Inters Open zijn we benieuwd of we een nieuwe winnaar gaan kennen. Al is de kans op herhaling best groot met Steve Seronval (winnaar in Meldert én Vorselaar) die stilaan zijn draait begint te vinden in de VLM. De grote afwezige is man in vorm Cédric Grobben die omwille van professionele redenen Arendonk moet laten schieten.
Daarmee liggen er natuurlijk kansen voor andere rijders. Local hero Wouter Van Massenhoven stond in Vorselaar al op het podium dus wie weet kan Wouter het laken naar zich toe trekken! En wat te denken van de onverslijtbare Kristof Salaets, tweede op de Keiheuvel vorig weekend. Voor Deltacrosser Jelle Meeus wordt het in Arendonk uiteraard een thuiswedstrijd. Bij de Inters MX2 wordt het ondermeer uitkijken naar Jordi Van MieghemJonathan Banken en natuurlijk Arendonkenaar Dieter Vromans!

Op zaterdag beginnen de trainingen voor JMS piloten om 9 uur. De vrije training op zaterdag is voorzien van 16u tot 18u. ’s Zondags zijn er proeven voorzien voor de volgende reeksen: Recreanten, Juniors Open, Nationalen Open en zijspan Open. Hou er rekening mee dat we van zaterdag op zondag overschakelen van winteruur naar zomeruur!

INKOM: € 13,00, tot 15 jaar is de inkom gratis

GPS ADRES: Nieuwedijk, 2370 Arendonk

Foto’s: BrentMXpics