X

Vooruitblik MCLB-VJMO seizoen 2017

De opening van het MCLB-seizoen in het Nederlandse grensdorpje Overslag kondigt een nieuw tijdperk aan bij de elite van de MCLB. Na tien Intertitels op amper 11 jaar tijd maakte Steve Seronval de overstap naar de VLM. Hierdoor ligt de strijd ook meteen helemaal open!

OPEN STRIJD BIJ DE INTERS?
Zoals in de aanhef vermeld heeft de dominante Steve Seronval andere oorden opgezocht. Alleen Jeffrey Dewulf slaagde er in 2014 in Seronval een titel afhandig. Dewulf heeft weliswaar opnieuw een MCLB-vergunning genomen, maar het valt af te wachten of hij ook aan het volledige kampioenschap deelneemt. Jurgen Wybo, die één van zijn betere seizoenen achter de rug heeft, en David Segers, die overstapt op KTM, zullen er alvast alles aan doen om hun podiumplaatsen van 2016 te verbeteren.

Hou ‘m in het oog: David Segers!

Een topfavoriet naar voor schuiven is moeilijk met kleppers als Maarten Govaert, Torpjurn Van Hoe, Jorne Tytgat en Dylan Verleysen die vorig seizoen allemaal een eindzege boekten. Ook wordt het uitkijken naar de twee MX2-kampioenen die de overstap maken naar MX1: tweevoudig MCLB-kampioen Wietse Brackman  en VMCF-kampioen Karel Schepmans, nieuw in MCLB net als o.m. Kevin Nolmans. Ook in de gaten te houden: Jaimy Deleersnyder, Dimitrie Sep, Kenny Dult, Junior Decouter, Glenn Baert, Sven Roelandt, Jens Bleyaert e.a.

OPMARS MEERSSCHOUT IN MX2?
Ook in de MX2 die vorig jaar geteisterd werd door een ware blessureplaag, wordt er aldus op zoek gegaan naar een nieuwe kampioen. Kandidaten genoeg nu, met o.m. vice-kampioen Tim Vandriessche, B-kampioen Mattis Meersschout, Jérome Biets, Niki Debruyne, Yente Dourte, Gian Scheele, Rik Pijnen en Dylan Delagrense.

Terug van weggeweest: Nicky Vermoesen die er vorig jaar lang uit lag met een knieblessure

Er is ook vers bloed in de Inters MX2 B-klasse met liefst vijf jonge promovendi (Nationalenkampioenen Greg Demeulemeester en Greg Vullers, Damon Tanghe, Michiel Vercauteren en Henson Lievens) die het opnemen tegen o.a. Nicky Vermoesen (vorig jaar amper aan rijden toe), Nick Van den Bergh, Yann Meulemeester, Kim Decock, Mike De Decker en Michael Dekeyser.

TIJDSCHEMA MCLB

Adres:  kruispunt van de Overslagdijk met de Sint-Elooipolder, net over de grens in Overslag.

Tekst: MCLB/Danny Van Parijs
Foto’s:
CDSimages, Jan Luyten, MX-Melisje